Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2018

Χρυσαυγίτικη πρόκληση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Επεισοδιακή εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Αρτέμης Ματθαιόπουλος και άρχισε να κατηγορεί για «προδοσία» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το θέμα της τροποποίησης και της αντικατάστασης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο χρυσυαγίτης δημοτικός σύμβουλος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν είπε ότι «αφέθηκε να περάσει η προδοσία με τις λιγότερες αντιδράσεις».


«Θα έπρεπε να μην αγνοείτε το λαϊκό αίσθημα, όπως αυτό εκφράζεται με τα συλλαλητήρια που διενεργούνται αυτή τη στιγμή και θα διενεργηθούν στο μέλλον. Από κει και πέρα το τι συζητήθηκε στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ουδόλως με αφορούν και με ενδιαφέρουν για το λόγο του ότι είναι όλες κοινές σε μια στρατηγική, να περάσει η προδοσία με τις λιγότερες αντιδράσεις», είπε.

Η αναφορά του περί «προδοσίας» προκάλεσε την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Αβραμόπουλου, Λευτέρη Κιοσέογλου και Βασίλη Διαμαντάκη, που ζητούσαν να αποσυρθεί η επίμαχη φράση και να ανακαλέσει ο Ματθαιόπουλος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγο.

«Είναι βαθύτατη προσβολή, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι για το σώμα», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι «μπορεί η δημοκρατία να μην στερεί τον λόγο ούτε από φασίστα αλλά ο φασίστας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για «προδοσία» συντεταγμένα από το δημοτικό συμβούλιο, αυτό ίσως είναι και αδίκημα με νομικές συνέπειες».

Ακολούθως η πρόεδρος του σώματος Καλυψώ Γούλα του αφαίρεσε τον λόγο ενώ δημοτικοί σύμβουλοι φώναζαν «έξω ο φασισμός».  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: