Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2018

Για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση C4I ελέγχεται ο Παπαντωνίου

Ανακοινώθηκε κι επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), έπειτα από μια νέα κατάθεση μάρτυρα στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων μαζί με ένα ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (usb), καθώς και η τελευταία ένορκη εξέταση 9 σελίδων, του Ευάγγελου Βασιλάκου -ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010- ενώπιoν του εφέτη ανακριτή στις 5/11/2018.


«Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βασιλάκος.

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχεται από τις αρχές για δωροδοκία «κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση».

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί, το απόγευμα της Παρασκευής, στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω της «πρόσκρουσης» σε πρώην υπουργό.

Πέραν του κ. Παπαντωνίου, ο ίδιος μάρτυρας κατονομάζει και άλλο ένα μέλος του ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη, χωρίς ακόμη να είναι σαφές αν τον εμπλέκει και σε αντίστοιχα αδικήματα. Στις μαρτυρικές καταθέσεις και στα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία, εντοπίζονται κάποιες αναφορές και σε άλλα ονόματα υπουργών εκείνης της περιόδου.

Όπως γράφει στην Εφ. Συν. ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, στη δικογραφία που πήγε στη Βουλή, περιλαμβάνεται και μια νέα κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία δόθηκε στα τέλη του 2017. Με αυτή την κατάθεση και με τα στοιχεία του ημερολογίου της, η μάρτυρας βάζει νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς φαίνεται πως το... μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο κατά την οποία άνοιγαν οι προσφορές για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να έρθει σε επαφή με τον ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα.
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: