Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018

Παρέμβαση στην εργοδοσία της «Candia Strom» που ήθελε να πληρώσει μέρος του μισθού με κουπόνια

Ότι δεν θα προχωρήσει στο αντεργατικό μέτρο καταβολής μέρους του μισθού σε κουπόνια, δεσμεύτηκε η εργοδοσία της «Candia Strom», ύστερα από παρέμβαση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, το οποίο ωστόσο επισημαίνει ότι, «δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Η εργοδοσία θα επιδιώξει με κάθε είδους εκβιαστικά διλήμματα να πετσοκόψει τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στους εργαζόμενους τις υψηλές, όπως λέει, φορολογικές της υποχρεώσεις».

Το Συνδικάτο ΚΙΔΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Έχουν αποθρασυνθεί από την ικανοποίηση των απαιτήσεων της μεγαλοεργοδοσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή μέρους του μισθού μας και μείωση της φορολογίας που θα πληρώσουμε εμείς με πετσόκομμα του αφορολόγητου ορίου, με διατήρηση των χαρατσιών και της φοροληστείας.

Αυτό που απαιτεί η εργοδοσία είναι η καθαρή μείωση των μισθών μας, η οποία θα έχει σοβαρή επίπτωση στα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, στο Επίδομα Άδειας, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ, που σημαίνει μικρότερη σύνταξη. Το αντιστάθμισμα με το κουπόνι σήμερα, εύκολα μπορεί να καταργηθεί αύριο και δεν μπορεί να καλύψει ολόπλευρα τις πιεστικές ανάγκες των οικογενειών μας.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων να μην αποδεχθούν τις αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας. Αποτελεί μια πρώτη απάντηση, δείχνει ότι ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Κανείς εργαζόμενος να μην πιστέψει στις φανφάρες της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτερου μισθού και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αυτά θα κατακτηθούν μόνο με τη δική μας πάλη κόντρα στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις τους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Το Συνδικάτο μας αγωνίζεται για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας, για σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες και όρους εργασίας, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε στην "Candia Strom", η εργοδοσία μάς θέλει ανοργάνωτους, ξεμοναχιασμένους και βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου στο χώρο δουλειάς. Επιδιώκει να περνάει ανενόχλητη, χωρίς να ανοίξει μύτη τις αντεργατικές αξιώσεις της. Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του Συνδικάτου μας, γιατί είναι το όπλο μας, η δύναμή μας.

Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα και το Βιβλιάριο Υγείας. 

Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20.00 στο Στέκι εργαζομένων και νεολαίας, Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου.

Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018, από τις 17.00 έως τις 19.30 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.

Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018, από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 στα γραφεία του Συνδικάτου.

Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018, από τις 17.00 έως τις 19.00 στα γραφεία του Συνδικάτου». 

https://www.902.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: