Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2018

Facebook | CENSORSHIP | - Λογοκρισία :Τουλάχιστον 115 προφίλ διαγράφησαν εν όψει εκλογών με υπόδειξη FBI | #IVoted | #GoVote | #VoteToday

Λογοκρισια με το προσχημα της παραπληροφορησης που ακομη και αν ισχυει δεν παευει να ειναι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. 
Δεν θα μας εκανε εντυπωση εαν στο μελλον κανουν το ιδιο και ολες οι κυβερνησεις, λογοκρινοντας οτιδηποτε ειναι αντιθετο με την εκαστοτε εξουσια.

Σε διαγραφή πλήθους λογαριασμών προέβη το Facebook και το Ινσταγκραμ το βράδυ της Δευτέρας ( 5/11) έπειτα από προτροπή των αμερικανικών αρχών, λίγες ώρες πριν την έναρξη των ενδιάμεσων εκλογών.

«Το απόγευμα του Σαββάτου, οι αμερικανικές αρχές επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με διαδικτυακή δραστηριότητα που παρατηρήθηκε και ενδέχεται να σχετίζεται με οργανωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, στην διαδικασία, από το εξωτερικό. Δήλωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας των κοινωνικών δικτύων.


Συγκεκριμένα, διαγράφησαν 30 λογαριασμοί Facebook και 85 προφίλ στον Ινσταγκραμ.

Πρόκειται για ένα σύνολο 115 λογαριασμών.


«Σχεδόν όλες οι σελίδες στο Facebook, που συνδέονταν με ανάλογα προφίλ, είχαν περιεχόμενο γραμμένο είτε στα γαλλικά είτε στα ρώσικα.

Την ίδια ώρα τα περισσότερα αντίστοιχα προφίλ στο Ινσταγκραμ ήταν χρησιμοποιούσαν την αγγλική γλώσσα, δίνοντας έμφαση, μέσω των αναρτήσεων, είτε στην ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση είτε σε διάσημα πρόσωπα.» Συμπληρώνει ο Γκλέιτσερ.

« Όταν θα ξέρουμε περισσότερα, συμπεριλαμβανομένου του αν αυτοί οι λογαριασμοί συνδέονται με κάποιον τρόπο με την Ρωσία ή κάποιο άλλο κράτος, θα ενημερώσουμε.» Καταλήγει.

Σε κοινή ανακοίνωση, υπουργού DHS Kirstjen Nielsen, Γενικού Εισαγγελέα Jeff Sessions, Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Dan Coats και Διευθυντή FBI Christopher Wray, έγινε γνωστό πως δεν υπήρξαν σαφείς ενδείξεις ότι παράγοντες που σχετίζονται με το εξωτερικό κατάφεραν όντως να επηρεάσουν την διαδικασία των εκλογών.


"Οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ξένοι παράγοντες - και ειδικότερα η Ρωσία - εξακολουθούν να προσπαθούν να επηρεάσουν το δημόσιο συναίσθημα και τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων μέσω ενεργειών που αποσκοπούν στην προώθηση των διαφωνιών", αναφέρει η δήλωση. 

"Μπορούν να το κάνουν αυτό με τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές διαδικασίες και τους υποψηφίους, ψέματα για τις δικές τους δραστηριότητες παρεμβολής, διάδοση της προπαγάνδας στα κοινωνικά μέσα και με άλλες τακτικές".
Πηγή:CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: