Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019

Με 151 υπερ περασε η ψηφος εμπιστοσυνης στη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΙΑ

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, διαβάζει επιφυλλίδες εφημερίδων γνωστού επιχειρηματία

Μητσοτάκης: Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας
Το βλέμμα στραμμένο στη Συμφωνία των Πρεσπών – Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξασφαλίζοντας 151 ψήφους.

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο του αιτήματος του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι).

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.

Η δεύτερη ημέρα συζήτησης κινήθηκε σε σχετικά ήπιους τόνους, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο λόγος δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς με την ένταση να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το πολιτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για πλειάδα ζητημάτων, ενώ από τη μεταξύ τους μονομαχία ξεχώρισε η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate.

«Ελάτε (σ.σ για debate). Πού θέλετε; Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση;  Θέλετε να το κάνουμε και στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Θέλετε με δημοσιογράφους που σας δίνουν σκονάκια; Θέλετε με αυτούς που σας γράφουν τις ομιλίες; Με όποιον θέλετε κ. Μητσοτάκη. Εγώ έχω επιχειρήματα. Εσείς έχετε φωνές, συνθήματα. Ελάτε. Όπου θέλετε, όπως θέλετε και όποτε θέλετε», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας»

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνησή του.

https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: