Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

O Αδωνις και επισημα ξεπλενει την παρουσια του Γιαννη Λαγου στην προβοκατσια που εστησε η Χρυση Αυγη στο συλλαλητηριο για τη Συμφωνια των Πρεσπων στις 20/1/2019

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο news247 επαναφέρει το απολύτως ανυπόστατο σενάριο ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο ήταν αντεξουσιαστές, κατηγορεί τον αρχηγό της αστυνομίας ότι είναι «κομματικό όργανο» και για τον χρυσαυγίτη Λαγό λέει μόνο ότι «τον είδα να είναι εκεί», αλλά «εγώ δεν είδα τον κ. Λαγό να συμμετέχει στα επεισόδια»...
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσωπική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη, έχει συνηθίσει το κοινό του, χρόνια τώρα, στις προσβολές και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Σήμερα επανέλαβε την ίδια συνταγή, τόσο με προσβολές κατά του Δημ. Παπαδημούλη, όσο και με επανάληψη του σεναρίου ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο ήταν «αντεξουσιαστές», το οποίο έχει καταρριφθεί από την πρώτη στιγμή, με αδιάψευστους μάρτυρες τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Παράλληλα, έκανε κι ένα ...μικρό ξέπλυμα στον Λαγό της Χρυσής Αυγής, τον οποίο απλώς «είδε να είναι εκεί», αλλά όχι «να συμμετέχει στα επεισόδια». 

Τι είπε λοιπόν ο Άδωνις στο news247; 
Ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας για τη διάλυση του συλλαλητηρίου της Κυριακής επέρριψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Χαρακτήρισε οριακή στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και άφησε να εννοηθεί ότι επιλέγοντας ΝΑΙ ο Στ. Θεοδωράκης δυσχεραίνει ενδεχόμενη προσέγγιση με τη ΝΔ.

Για το συλλαλητήριο και τα επεισόδια:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συνέλαβαν αυτούς τους λίγους που πήγαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο. Εγώ καταδίκαζα τέτοιες ενέργειες και το 2011 και το 2012, όχι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα θυμήθηκε ότι είναι κακό πράγμα η απόπειρα εισβολής στο κοινοβούλιο. Απολύτως σκοπίμως δεν τους συνέβαλαν. Η κυβέρνηση και η αστυνομία αποφάσισαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο. Ο αρχηγός της αστυνομίας αυτή την περίοδο, ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, είναι κομματικό όργανο. Ναι, αναφέρομαι και σε αυτόν όταν μιλάω για απόδοση ευθυνών. Είδα καμιά 30αριά με τη γνωστή αμφίεση των αντιεξουσιαστών να περνούν από το αστυνομικό μπλόκο και να πετούν μολότωφ. Εάν η κυβέρνηση και η αστυνομία πιστεύουν ότι ο κ. Λαγός είναι οργανωτής των επεισοδίων θα έπρεπε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Εγώ δεν είδα τον κ. Λαγό να συμμετέχει στα επεισόδια, τον είδα να είναι εκεί. Εμείς δεν χωρίζουμε τη βία σε καλή και κακή. Ο κ. Βούτσης όταν πήγε να μπει ο Ρουβίκωνας στη Βουλή είχε πει ότι είναι μια ακτιβιστική δράση.

Για τις πολιτικές εξελίξεις:

Η προσωπική μου γνώμη είναι εξαιρετικά θετική και για τον κ.Αμυρά και για τον κ. Ψαρριανό. Ο κ. Ψαρριανός είχε κάνει μια καταπληκτική ομιλία στη Βουλή για το πρώτο μνημόνιο. Οταν είχα πρωτοεκλεγεί βουλευτής με τον ΛΑΟΣ είχαμε σφοδρή αντιπαράθεση με τον κ. Ψαρριανό. Καταλήξαμε να υπερασπιζόμαστε και οι δύο την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. Ο κ. Παπαδημούλης είναι ό,τι πιο γελοίο υπάρχει στην ΕΕ. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης κάνει πολύ μεγάλο λάθος και για την Ελλάδα και για το Ποτάμι και για τον εαυτό του. Οι Πρέσπες είναι ένα οριακό σημείο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί η στάση καθενός σ αυτή την ψηφοφορία. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια συνεργασία η αντίθεση σ αυτό το θέμα.

Με το ΚΙΝΑΛ είμαστε ιστορικοί αντίπαλοι αλλά έχουμε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στην αστική δημοκρατία, έχει καθεστωτική αντίληψη και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Ο κ. Καμμένος έχει βάλει τη στολή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα ξεχάσει πως ο ίδιος άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών μένοντας στην κυβέρνηση.

Σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν ήμουν υπέρ μιας λύσης σύνθετης ονομασίας. Η αφετηριακή θέση στη διαπραγμάτευση είναι μια λύση χωρίς τη λέξη Μακεδονία, ως συμβιβασμός θα μπορούσε να προκύψει λύση σύνθετης ονομασίας εφόσον πληρούνται όλοι οι άλλοι όροι.  

left.gr, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: