Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2019

Reuters: Η Ελλάδα στους πιθανούς αγοραστές F-35 - Θα γινουν "δουλιτσες" με ΝΔ - Ο Ακης θα ειναι ειναι απλα φυλακισμενο γατακι σε petshop...

Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς αγοραστές αμερικανικών μαχητικών F-35, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δηλώσεις του αντιναυάρχου Mathias Winter, επικεφαλής του Γραφείου του Πενταγώνου για τα F-35.
«Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία, περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς πιθανούς αγοραστές», φέρεται να δήλωσε ο αντιναύαρχος. Ενδιαφέρον για τα εν λόγω μαχητικά έχουν εκδηλώσει επίσης η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είπε.
Μετά την πρόσφατη συμφωνία του Πενταγώνου με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, που περιλαμβάνει έκπτωση 8,8% στη μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμή αγοράς, το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών των F-35 αναμένεται να αυξηθεί, σημειώνει το Reuters.


Τέλος οι πτήσεις με F-35 για τους Τούρκους στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειώθεί ότι η συγκεκριμένη διαρροή, έρχεται την ίδια μέρα που οι ΗΠΑ, διέρευσαν μέσω Reuters και πάλι, ότι οι Τούρκοι χειριστές των αεροσκαφών F-35 δεν πραγματοποιούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις με F-35 στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα όπου φιλοξενούνται τα συγκεκριμένα αεροπλάνα. 

Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ της Τουρκίας με φόντο την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν γνωστοποίησε - με επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του,  ότι «δεν θα υπάρξει νέα εκπαίδευση» στα F-35.



«Η εκπαίδευση αυτή δεν θα συμβεί, επειδή αναστέλλουμε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35» ανέφερε προειδοποιώντας ότι η εκπαίδευση των Τούρκων στην Αεροπορική Βάση Λιουκ και την Αεροπορική Βάση Ίγκλιν θα διακοπεί στα τέλη Ιουλίου.

«Έχετε ακόμη την επιλογή να αλλάξετε κατεύθυνση για τους S-400», κατέληγε η επιστολή του.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: