Τρίτη, Ιουλίου 02, 2019

Επαρση και αλαζονεία στο εσωτερικο της ΝΔ απο μεγαλοστελεχη που ετοιμαζονται για Υπουργεία

Γιατί ο Κυριάκος θέλει την ΕΥΠ εντός του Μαξίμου. Σκοτωμός στην Πειραιώς ανάμεσα σε βαρόνους, βουλευτές και πολιτευτές για το ποιος θα πρωτοπαραλάβει χαρτοφυλάκιο.

Του… υπουργείου το κάγκελο γίνεται στη ΝΔ. Δεκάδες βουλευτές και πολιτευτές έχουν καβαλήσει το καλάμι της και… σκοτώνονται για το ποιο υπουργείο θα πάρουν. 

«Αυτό που συμβαίνει είναι άκρως προβληματικό» επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ και προσθέτει ότι «αγνοούν οι επισπεύδοντες αφενός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη εκλογές, αφετέρου ότι ο κόσμος απεχθάνεται τους… υπουργήσιμους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια». Επίσης κάτι που φαίνεται πως δεν λαμβάνουν υπόψη όλοι αυτοί που προβάρουν υπουργικά κοστουμάκια είναι ότι στην περίπτωση που η ΝΔ πάρει την αυτοδυναμία, τότε «μαύρος… Μητσοτάκης που τους έφαγε». Σύμφωνα με «γαλάζιους» κύκλους, ο πρόεδρος της ΝΔ «ήδη πολλούς απ’ αυτούς που εμφανίζονται στο κομματικό ακροατήριο ως σίγουροι υπουργοί του δεν τους έχει ούτε ως υποσημείωση στο μπλοκάκι του». 


Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε κάτι που μας μετέφερε κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ: «Εάν γνώριζαν τον Μητσοτάκη και γενικά την οικογένεια Μητσοτάκη, θα εύχονταν όλοι όσοι έχουν φορέσει από μόνοι τους υπουργικά κοστούμια να μην πάρει αυτοδυναμία. Γιατί αν πάρει, τότε είναι ικανός να κάνει υπουργούς μόνο τους νεοφιλελεύθερους της σχολής Σκυλακάκη καθώς και κάποιους φίλους του καθηγητές».

«Εχουμε τσάρο»

Οι βαρόνοι της ΝΔ «σφάζονται» για τα υπουργεία-φιλέτα. Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι το ΥΠΕΞ, το Ανάπτυξης, το Αμυνας και το Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει τάξει στον Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα λέγεται ότι την απόφασή του αυτή επικρότησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλά εκλεκτά μέλη του ελληνικού κεφαλαίου. Αλίμονο. Για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών παίζει δυνατά το όνομα του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Αρα έχουμε –επαναλαμβάνουμε, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει ξανά την εξουσία σ’ αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα– τσάρο και τον… βοηθό του τσάρου. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέσεις αναπληρωτών υπουργών, πλην του υπ. Οικονομικών, δεν θα υπάρχουν.

Ποιος θα πάει στο ΥΠΕΞ

Για το υπουργείο Εξωτερικών γίνεται ο κακός χαμός. Αυτήν τη στιγμή φαβορί είναι ο Νίκος Δένδιας (ο ίδιος το θεωρεί τόσο σίγουρο που μπορεί να έχει εκτυπώσει και κάρτες με το νέο του επάγγελμα), ωστόσο αρκετοί πρωτοκλασάτοι της ΝΔ λένε πως όλα αυτά είναι «όνειρα θερινής νυκτός». Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο Documento ότι στην εξίσωση έχει μπει τελευταία και η αδερφή του Κυριάκου Ντόρα Μπακογιάννη. Στην επισήμανσή μας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει δημοσίως ότι εφόσον γίνει πρωθυπουργός δεν θα υπάρχει στην κυβέρνηση κανένα μέλος της οικογένειάς του η απάντηση που λάβαμε ήταν… μητσοτακική: «Η οικογένεια είναι πάνω και πέρα απ’ όλα για τον Κυριάκο. Ειδικά τώρα που τα ξαναβρήκε με την αδερφή του δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν αυτή ορκιστεί υπουργός Εξωτερικών». Ως αουτσάιντερ εμφανίζονται ο Μαργαρίτης Σχοινάς (νυν εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν) και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αρχιστράτηγος» Κικίλιας

Για το Πεντάγωνο προαλείφεται ο Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της ΝΔ έχει κουβεντιάσει το θέμα με τον Κυρ. Μητσοτάκη και, όπως λένε από το περιβάλλον του, «έχουν δώσει τα χέρια». Ετσι γίνονται οι παστρικές δουλειές. Η ιδέα ότι μπορεί ο Κικίλιας να ορκιστεί υπουργός Αμυνας έχει ενθουσιάσει, όπως φημολογείται στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα, αρκετούς ισχυρούς επιχειρηματίες με τους οποίους διατηρεί διαχρονικές σχέσεις ο βουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μητσοτάκης έχει τάξει το υπουργείο Οικονομικών στον Στουρνάρα, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια και της Ντόρας Μπακογιάννη

Της… αναπτύξεως

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται ότι μπορεί να πάει είτε ο Ν. Δένδιας (εφόσον του πάρει το ΥΠΕΞ η Ντόρα) είτε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει μπει δυνατά στη διεκδίκηση της κούρσας και η Αννα Διαμαντοπούλου. Ναι, καλά διαβάσατε. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ακούγεται ότι είναι ένα από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία θα υπουργοποιήσει ο Μητσοτάκης ή στο Ανάπτυξης ή στο υπουργείο Παιδείας. Προφανώς για να επαναφέρει τη «μεταρρύθμιση για την παιδεία» που είχε κάνει ως υπουργός.

Ο «σερίφης» της Κατεχάκη

Δύο είναι τα ονόματα που θα δώσουν μάχη για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (η ΝΔ σκοπεύει να καταργήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να επαναφέρει το Δημόσιας Τάξης): ο (πασόκος) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κώστας Τσιάρας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μάχη θα είναι αμφίρροπη μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στο Μαξίμου η ΕΥΠ;

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει, εφόσον ο λαός τον στείλει στο Μαξίμου, να δημιουργήσει θέση για τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, για να ελέγχει ένας δικός του άνθρωπος το υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει επιπλέον και την εποπτεία της ΕΥΠ!

Κι ο Αδωνης, Κυριάκο;

Αφήσαμε για το τέλος τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει χωρίς υπουργείο, αν πιστέψουμε αυτά που λένε στο στενό περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, «ο Κυριάκος φλερτάρει εντόνως με την ιδέα να αφήσει εκτός κυβέρνησης τον Αδωνη και να τον προτείνει για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου». Ο Αδωνης πάντως δεν πιστεύει, όπως λέει σε φίλους του δημοσιογράφους, ότι μπορεί να του δείξει τέτοια… αχαριστία ο Μητσοτάκης. Στην περίπτωση που συμβεί το… μοιραίο για τον νυν αντιπρόεδρο, τότε είναι σίγουρο ότι θα ανέβει στα κεραμίδια της Πειραιώς και δεν θα κατεβαίνει. Πάντως θα έχει γούστο ο Μητσοτάκης εκτός από τον Βορίδη (καλά, αυτός κόπηκε νωρίς) να αφήσει στα κρύα του λουτρού και τον Αδωνη, που τόσα έχει κάνει και τόσο πολύ έχει στηρίξει τον πρόεδρο της ΝΔ.  Δάφνη Δημητρίου https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: