Τρίτη, Ιουλίου 02, 2019

Η «αυλή» του Μαρινάκη στα ψηφοδέλτια του Μητσοτάκη

Υποψήφιοι με τη ΝΔ θα είναι στις προσεχείς εκλογές δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν δει μέχρι στιγμής το «φως» της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον εμπορικό διευθυντή των Παραπολιτικών (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018), Ιωάννη Παππά και τη γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού ΣΦΠ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία μάλιστα φέρεται να αποτελεί και μία από τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δυο πρόσωπα που συνηγορούν υπέρ της άποψης που εκφράζουν κάποιοι ακόμα και εντός της ΝΔ ότι, δηλαδή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο σκιώδης αρχηγός της ΝΔ με την επιρροή του στην δεξιά παράταξη να είναι μεγάλη.


Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα Παραπολιτικά δημοσίευσε 397 ονόματα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ένα από τα ονόματα ήταν και αυτό του Ιωάννη Παππά, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους εκλεκτούς της ΝΔ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα. Πρώην βουλευτής της ΝΔ ο Γιάννης Παππάς, πρώην εμπορικός διευθυντής της εφημερίδας Παραπολιτικά, εκδότης της οποίας είναι ο Γιάννης Κουρτάκης. Μάλιστα το Δεκέμβριο του 2018 ο Γιάννης Παππάς βρισκόταν στο περίπτερο των Παραπολιτικών στο 12ο συνέδριο της ΝΔ, όπου και φωτογραφίζονταν με στελέχη και βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης.

«Όλα τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης πέρασαν την Παρασκευή από το περίπτερο των Παραπολιτικών στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ενώ πάνω από 5000 εφημερίδες εξαντλήθηκαν στην διανομή... Εκεί τους υποδέχθηκε ο εμπορικός διευθυντής της εφημερίδας αλλά και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, Γιάννης Παππάς» αναφερόταν στη σχετική ανάρτηση των Παραπολιτικών. Ο Γιάννης Παππάς έχει εμφανιστεί κατά καιρούς δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο, όπως για παράδειγμα το Μάρτιο του 2018. Πρόσφατα μάλιστα φωτογραφήθηκε εκ νέου στο πλευρό του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες.

Η χρηματοδότηση και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το όνομα του Γιάννη Παππά ενεπλάκη και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τη χρηματοδότηση διαφόρων ιστοσελίδων χαμηλής επισκεψιμότητας ή ανύπαρκτες. Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς φέρεται να έλαβε 98.459 ευρώ μέσω του site aegeanike.gr και της διαχειρίστριας εταιρείας «Aegean Dream Web». Προκειμένου να βρούμε στοιχεία επισκεψιμότητας για το συγκεκριμένοsite επισκεφτήκαμε το site web.archive.org. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που διαθέτει στοιχεία για 324 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να διαπιστώσουν ποιο χρονικό διάστημα λειτουργούσε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον κόσμο, ακόμη και αν δεν λειτουργεί πια. Ωστόσο αναζητώντας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα την ιστοσελίδα aegeanike.gr δεν προέκυψε κανένα ίχνος στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με άλλα site που αν και έχουν κλείσει τα ίχνη τους εξακολουθούν να εμφανίζονται.

Η εταιρεία ιδρύθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ τον Απρίλιο του 2014 με έδρα τη Ρόδο με σκοπό την «παροχή υπηρεσιών διαδικτύου». Ως διαχειρίστρια και μέτοχος της εταιρείας εμφανίζονταν η Αναστασία Κούλλαρου, ενώ ως μέτοχος η κα Στεφανία – Ελένη Παππά. Πρόκειται πιθανώς για τη μητέρα του κ. Παππά η οποία εμφανίζεται το 2016 και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΝΩ− ΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΣΟΥΒLIΚΕ», συμφερόντων Ιωάννη Παππά. Η κα Κούλλαρου φέρεται να ήταν συνεργάτης του κ. Παππά, ενώ σχετικά ερωτήματα είχαν θέσει το Μάρτιο του 2018 οι Νομαρχιακές Επιτροπές Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλούς ψιθύρους είχε επίσης προκαλέσει η προεκλογική εκστρατεία του κ. Παππά το 2015 με ελικόπτερο. Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ το Μάρτιο του 2018 ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Αποστολίδης διερωτήθηκε «αν η μεγαλειώδης προεκλογική εκστρατεία του Γιάννη Παππά στα Δωδεκάνησα με ιδιωτικό ελικόπτερο εξηγούσε την χρηματοδότηση», ενώ ανάλογα ερωτήματα είχαν θέσει και οι Νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία από το 2016 έχει διακόψει τη λειτουργία της, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία στο ΓΕΜΗ.

Η γενική γραμματέας του Ολυμπιακού

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της κας Τσιλιγκίρη, η ίδια εργάζεται όπως αναφέρει στο βιογραφικό της ως γενική γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στη Β΄ Πειραιά. Ιδιοκτήτρια της εταιρείας CJT - Sports Management & Consulting Company, η κα Τσιλιγκίρη θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τον πρόεδρο της ΝΔ διακρίνεται άλλωστε σε διάφορες φωτογραφίες από εκδηλώσεις του Ολυμπιακού ή και σε τραπέζι που είχε παραθέσει εφοπλιστής τον περασμένο Γενάρη παρουσία δημοσιογράφων.

Η επαφή της με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το 2012, όταν βρέθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα στη θέση της Γενικού Αρχηγού. Το 2015 έγινε μέλος του ΔΣ ως Ειδική Γραμματέας και από το Δεκέμβριο του 2016 βρίσκεται στη θέση της Γενικής Γραμματέως. Η ίδια φέρεται επίσης ως ένα πρόσωπο το οποίο ανήκει στον κύκλο των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα στις 5 Ιουνίου η ίδια συνόδευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως προκύπτει από τη σχετική φωτογραφία στην περιοδεία του στο Κερατσίνι, μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ. 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: