Σάββατο, Ιουλίου 20, 2019

Επίθεση σε μέλη φιλοζωικής οργάνωσης στην Σαντορίνη απο "ιδιοκτητες" γαιδουριών - Ανοχη απο τις αρχες


Μέλη από τη φιλοζωική οργάνωση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, Network for Animals, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών, στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 10 ιδιοκτήτες των τετράποδων που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες από το παλιό λιμάνι των Φηρών στα Φηρά, κρατώντας τα στιλιάρια με τα οποία χτυπούν τα γαϊδουράκια τους, επιτέθηκαν σε δύο μέλη της οργάνωσης, επειδή προσπάθησαν να καταγράψουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ζώα και τον βασανισμό τους.
Μάλιστα, ένα από τα μέλη της απειλήθηκε πως θα πεταχθεί από γκρεμό ύψους περίπου 300 μέτρων.«Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη ενός γκρεμού και θα το ρίξει από εκεί στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα», προσθέτει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Τα γαϊδούρια της Σαντορίνης κακοποιούνται κάθε μέρα. Χρησιμοποιούνται για να ανεβαίνουν απότομους βράχους και ψήνονται στον ήλιο χωρίς φαγητό ή νερό, ενώ συχνά μεταφέρουν υπέρβαρους τουρίστες.
 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: