Τρίτη, Ιουλίου 02, 2019

Εθνική σιωπή επιβάλλει η ΝΔ για το Μακεδονικό – Το καρναβάλι των «εθνικοφρόνων» πετάει τις μάσκες!

Εκκωφαντική είναι η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη δημοσιοποίηση, από την εφημερίδα «Documento», της προσωπικής επιστολής του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζορτζ Μπους, το 2005.

Σύμφωνα με αυτή, ο τότε πρωθυπουργός φαίνεται να είχε ταχθεί υπέρ της λύσης του Μακεδονικού με το όνομα «Μακεδονία – Σκόπια» για το εξωτερικό και διατήρηση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της χώρας, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για το πώς θα ονομάζονται οι πολίτες της πΓΔΜ, η γλώσσα τους και δεν θέτει κανένα θέμα συνταγματικής αναθεώρησης.Κι όλα αυτά μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, δεν θεωρεί ότι έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί επί του θέματος. Δεν το θεωρεί σημαντικό. Έχει με άλλα πράγματα ν’ ασχοληθεί, όπως για παράδειγμα η διαφημιστική της καμπάνια και η προεκλογική εκστρατεία του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ίδιο και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, τα οποία ασχολήθηκαν με το θέμα ΜΟΝΟ όταν οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού σχολίασαν την αποκαλυπτική επιστολή.

Η Νέα Δημοκρατία που μέχρι πρότινος είχε διχάσει τη χώρα σε «εθνικόφρονες» και «μειοδότες» και μιλούσε για «προδοτική συμφωνία» με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών», σφυρίζει αδιάφορα τώρα που αποδεικνύεται ότι ο Κώστας Καραμανλής εκχωρούσε στη γειτονική χώρα σχεδόν τα πάντα.

Η Νέα Δημοκρατία που στήριξε κατά πολύ το προεκλογικό της αφήγημα ακριβώς πάνω στη «Συμφωνία των Πρεσπών» (και βγήκε κερδισμένη απ’ αυτό) και «αγκάλιασε» τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα κάνει ότι δεν ακούει.

Ο λαός όμως ακούει και η αλήθεια θα φτάσει όσοι ΣΚΑΪ κι αν μπουν σαν φράγματα ενημέρωσης.
Ο ελληνικός λαός θα μάθει αυτό που βαθειά του ξέρει.
Ότι οι δολοφόνοι του θύματος συνηθίζουν να κλαίνε πιο δυνατά στις κηδείες.

Τέλος, δεν μας ενδιαφέρει ποιανού πρόταση ήταν το όνομα, η επιστολή φέρει την υπογραφή του Καραμανλή, όπως και τη φράση «αποδέχομαι».

Είναι παιδική δικαιολογία.

Δηλαδή, τι δεν μπορούσε να γράψει στον Μπους ο Νίμιτς και τις επιστολές του Νίμιτς τις έγραφε για λογαριασμό του ο Κώστας Καραμανλής;

Η επιστολή είναι σαφέστατη.  https://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: