Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019

Δημήτρης Οικονόμου - Ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι στενές σχέσεις με τη Lamda Development που έχει αγοράσει το Ελληνικό

Έχουμε ήδη περιγράψει πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει και… επιχειρηματικό σκέλος, αφού την στελεχώνουν και οι γνωστοί ως άνθρωποι της «αγοράς».   Φαίνεται, μάλιστα, πως η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετήσει και τους κατάλληλους υπουργούς στις κατάλληλες θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του κυρίου Δημήτρη Οικονόμου, του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε ότι ο Δ. Οικονόμου ήταν στέλεχος Lamda Development, άρα έχει άμεση εμπλοκή με την προώθηση του ξεπουλήματος στο Ελληνικό. Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος υφυπουργούς σε δήλωση του: 
«Η συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού)». Πρόσθεσε, δε, και το εξής:  «Οσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενο μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Στην περίπτωση του κυρίου Δημ. Οικονόμου έχουμε πάλι μια εκδοχή του νόμιμου άρα και ηθικού, λες και δεν γνωρίζει όλη η χώρα και τι εκπροσωπεί η Lamda Development σε σχέση με το Ελληνικό, αλλά και ποια είναι η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας. Και μέσα σε όλα αυτά και ο ΣΥΡΙΖΑ που θυμάται το παρελθόν του κι έχει αρχίσει πάλι τον… αγώνα για το Ελληνικό: «Επιβεβαιώνονται οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρείας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου». Ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ που από τα… παλικαρίσια «δεν πωλείται» έφτασε – ως κυβέρνηση – στα περί «εμβληματικής επένδυσης» του Ελληνικού! Το θέμα του ξεπουλήματος του Ελληνικού είναι, άλλωστε, μια από τις «εμβληματικές» «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επί της ουσίας: Προφανώς και υπάρχει ζήτημα που ένας υφυπουργός… Ελληνικού έχει «λάτσεια» προϋπηρεσία. Για την κυβέρνηση (και την εταιρεία), πάντως,  είναι μια καλή επιλογή. Ποιος θα γνώριζα καλύτερα το θέμα εάν όχι περιπτώσεις όπως ο κ. Οικονόμου…;  Να προχωράνε οι «δουλειές» κι όλα τα άλλα βρίσκονται…  
https://www.imerodromos.gr/

Δ. Οικονόμου: Ηταν Απολύτως Γνωστή Η Προηγούμενη Ιδιότητα Μου

«Ο πρωθυπουργός προφανώς ήξερε την προηγούμενη ιδιότητά μου. Το γνώριζε υπό την έννοια ότι ήταν κάτι γνωστό», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Οικονόμου, υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.
«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός»
«Ήμουν σύμβουλος για την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας, για την τήρηση με αυστηρό τρόπο της πολεοδομικής νομοθεσίας στα της πολεοδομικής μελέτης. Αυτό ήταν κάτι γνωστό και στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και ο κ. Φάμελλος το ήξερε. Δεν είπε τίποτα στην τελετή παράδοσης και παραλαβής. Αντίθετα ήταν πολύ φιλικός και θυμήθηκε να το θέσει τώρα με το δημοσίευμα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: