Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν στα 6,6 εκατ. οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας - Ερχεται ντόμινο υφεσης στην Παγκόσμια οικονομια με την αγοραστικη δυνατοτητα να μηδενιζεται για τους περισσότερους

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτημα για καταβολή επιδόματος ανεργίας εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό-ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 6 εκατ. εν μέσω των ακραίων  μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι η οικονομία έχει περιέλθει σε ύφεση.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, αυξήθηκαν στα 6,65 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι του αναθεωρημένου αριθμού των 3,3 εκατ. που  είχε καταγραφεί μία εβδομάδα πιο πριν.


Τα στοιχεία υπερβαίνουν κατά πολύ τις μέσες εκτιμήσεις για 3,50 εκατ.



Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου εκτίναξη του αριθμού των Αμερικανών που αναζητούν κρατική βοήθεια.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η χώρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για διατήρηση της κλιμάκωσης των επιδομάτων.

Σε δύο μόλις εβδομάδες, τα επιδόματα ανεργίας ξεπέρασαν το peak του αριθμού των επιδομάτων που είχε καταγραφεί στην ύφεση της περιόδου 2007-2009.

Σύντομα ο αριθμός των ανέργων Αμερικανών είναι πιθανό να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 15,3 εκατ., κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ότι περίπου 25 εκατ. Αμερικανοί θα μπορούσαν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους στους επόμενους μήνες, τουλάχιστον προσωρινά.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως το επίπεδο των επιδομάτων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ορισμένες πολιτείες έχουν πρόβλημα να χειριστούν την μεγάλη ροή των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν χάσει την εργασία τους.
https://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: