Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020

Σε "καταστολη" του συστημα της ΕΡΓΑΝΗ με τις ευλογιες Βρουτση και την συγκαταθεση της κυβερνησης της ΝΔ

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του την Τρίτη υποστήριξε ότι οι απολύσεις του Μαρτίου 2020 είναι μικρότερες από τον Μάρτιο του 2019 επειδή δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και προσθέτει πως  «Κι αν δείτε και αναλυτικά την καμπύλη, που θα παρουσιάσουμε στην ΕΡΓΑΝΗ, θα δείτε πως μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης στις 20 Μάρτη δεν υπάρχουν απολύσεις. Τα μέτρα μας έπιασαν τόπο και εύχομαι να συγκρατήσουμε τις απολύσεις και το μήνα Απρίλιο».



Όμως, η ΕΡΓΑΝΗ επί της ουσίας βρίσκεται σε "καταστολή" αφού με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση ανέστειλε την υποχρέωση των εργοδοτών να ενημερώνουν το μητρώο για τις μεταβολές στην απασχόληση του προσωπικού, και τους δίνει το δυνατότητα να το κάνουν μεταγενέστερα. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ΕΡΓΑΝΗ δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Η επιλογή της κυβέρνησης έγινε σε ένα χρονικό σημείο που ο αριθμός των απολύσεων είχε φτάσει στις αρχές Μαρτίου, τις 41.000 σύμφωνα με δημοσιεύματα ενώ ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, χαρακτήριζε αποκαρδιωτική την κατάσταση, κάνοντας λόγο για «τρομακτική εικόνα η οποία δεν έχει προηγούμενο» TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: