Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2020

Αγια Βαρβάρα: Ο δήμος «ροκανίζει» δικαιώματα 27 εργαζομένων

«Μη μας απαξιώνετε έτσι!». Κραυγή αγωνίας από 27 εργαζομένους κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι) προς τη δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας. Επειτα από πολυετείς διαδοχικές συμβάσεις εργασίας και μία δικαστική νίκη -απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες- οι εν λόγω εργαζόμενοι έρχονται εκ νέου αντιμέτωποι με την αγωνία της ανεργίας.


Σήμερα το πρωί (10.00) συγκαλείται η Οικονομική Επιτροπή του δήμου προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι ένδικα μέσα κατά της προαναφερθείσας απόφασης που μετατρέπει τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής –όργανο στο οποίο, όπως σε κάθε δήμο, έχει πλειοψηφία η δημοτική αρχή– έχει προγραμματιστεί να γίνει διά περιφοράς και όχι διά ζώσης, δηλαδή τα μέλη της επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον 27 ανθρώπων ψηφίζοντας μέσω τηλεφώνου ή e-mail, χωρίς να προηγηθεί εξαντλητική συζήτηση.


Ακριβοθώρητος δήμαρχος
Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών κάνουν λόγο για δυσάρεστο αιφνιδιασμό καθώς την ίδια στιγμή –και επί 10 ημέρες, όπως αναφέρουν– ζητούσαν για την υπόθεσή τους συνάντηση με τον δήμαρχο, Λ. Μίχο, παρουσία του τοπικού σωματείου και του δικηγόρου τους. «Δέκα και πλέον χρόνια έχουμε στηρίξει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες και για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια οι πολυπαθείς κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με 27 άτομα μόνιμου προσωπικού, αλλά ο δήμαρχος με τη στάση του δείχνει να το αρνείται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, καλώντας τον δήμαρχο, «έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη Οικονομική Επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση» και η όποια απόφαση να ληφθεί σε διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο, παρουσία και δημοτών «που έχουν τον πρώτο λόγο, μια και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών».

Υπενθυμίζεται ότι ουκ ολίγοι δήμοι –και ειδικά στην Αττική– έχουν κάνει χρήση των νομοθετικών διατάξεων που τους επιτρέπουν να μην ασκήσουν εφέσεις στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει εργαζομένους, αφήνοντάς τες έτσι να τελεσιδικήσουν και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τους 27 εργαζομένους, και η Αγία Βαρβάρα συγκαταλέγεται στους δήμους που έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό.

Με ανακοίνωση που προβάλλει τα παραπάνω αιτήματα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι στηρίζει συνδικαλιστικά τους εργαζομένους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ζητά από τον δήμαρχο της πόλης «σε κάθε περίπτωση πριν από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής» να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του σωματείου και των εργαζομένων. Με βασικό αίτημα να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιείται σήμερα συγκέντρωση (8.00 π.μ.) έξω από το δημαρχείο.

Στ.Ζ.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: