Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις: Το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα»

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί της αρχής, ενώ την Πέμπτη 9 Ιούλη μέρα συλλαλητηρίων αναμένεται η ψήφισή του επί των άρθρων και στο σύνολο του. Το ΚΚΕ έχει ζητήσει την απόσυρσή του του νομοσχεδίου - τερατούργημα.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να τεθούν απαγορεύσεις και περιορισμοί στη λαϊκή διαμαρτυρία, ενώ στον πυρήνα του -στο άρθρο 19- γίνεται λόγος για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης». Και στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή, το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν «διορθώνεται» και στην περίπτωση που ψηφιστεί τότε θα ακυρωθεί στην πράξη από τη λαϊκή πάλη.

Σε κινήσεις τακτικής καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΙΝΑΛ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις ρυθμίσεις που προβλέπουν την απαγόρευση διαδηλώσεων, έβαλε ως προϋπόθεση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών. Για τη διάλυση διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας και αφαίρεσε παράγραφο που προέβλεπε τη φυλάκιση, για όποιον συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση. Σε τοποθέτηση του ο υπουργός ισχυρίστηκε πως «δεν υφίσταται πουθενά δικαίωμα στη συνάθροιση χωρίς περιορισμούς» πως το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα» και ότι είναι υπεκφυγή ή άρνηση ρύθμισης.


Η Ιστορία είναι γεμάτη νόμους που τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού

Η Ιστορία είναι γεμάτη τέτοιους νόμους - ζόμπι που θεσπίστηκαν αλλά τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού και η ταξική πάλη, αυτό θα γίνει για μια ακόμα φορά, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατά την τοποθέτησή του.  Σημείωσε πως το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τα συνδικάτα, τους φορείς και τους ανθρώπους που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας και εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του. Πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά είναι ήδη καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί ψέματα και προσχήματα για να στηρίξει το νομοσχέδιο. Τα αντέκρουσε ένα προς ένα. Για τα περί ολιγομελών διαδηλώσεων υπογράμμισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχουν γενικευμένες απαγορεύσεις και περιορισμοί, απειλές διώξεων για διοργανωτές που θα τους φορτώνουν πράξεις άλλων, με στόχο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και ιδιαίτερα τις μαζικές. Για τα περί καταστροφής των καταστημάτων σημείωσε ότι από το 2011 έως το 2016 έκλεισαν 200.000 καταστήματα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, της φοροληστείας και της φτώχειας και όχι λόγω των διαδηλώσεων.

Για τη γνωστοποίηση της διαδήλωσης ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει και τώρα σε μεγάλο βαθμό αλλά στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται ως στοιχείο γνωστοποίησης και ο σκοπός της διαδήλωσης και με βάση τον σκοπό θα μπορεί να γίνει ή όχι μια διαδήλωση. Όπως είπε, με το θεσμό του οργανωτή θεμελιώνεται η αστική ευθύνη για ενέργειες προβοκατόρων και τυλίγονται σε μία κολλά χαρτί συνδικαλιστές και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αλλάζει με την νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 19, λέγοντας πως είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός πυρήνας του νομοσχεδίου και αναφέρεται σε ιδεολογία της βίας συστήνοντας Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας τσουβαλιάζοντας τον ριζοσπαστισμό. Σημείωσε ότι αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ, την οποίο έχουν υπηρετήσει όλα τα αστικά κόμματα. Υπενθύμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, αρνήθηκε ως κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και με το επιχείρημα περί μειοψηφιών έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου οι νομοθετικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, λέγοντας ότι είναι προς διευκόλυνση του ΚΙΝΑΛ για να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια

Την εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο δείχνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που η εργατική - λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια και θα οδηγήσει τους εμπνευστές του στον εξευτελισμό, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. 

Τόνισε ότι ο καπιταλισμός έχει αξεπέραστα προβλήματα, ευθύνεται για τις οικονομικές κρίσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φοβάται τη λαϊκή οργάνωση και ανάταση και παίρνει τα μέτρα του. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ανοίξει το δρόμο με την ενοχοποίηση και ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, θέτοντας εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα. Υπογράμμισε πως είναι βαθύτερη η στόχευση του νομοσχεδίου και ξεπερνά τα χουντικά διατάγματα και αυτό το μαρτυρά η σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας με τη στοχοποίηση του ριζοσπαστισμού και το τσουβάλιασμά του με την τρομοκρατία και υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική.

Σημείωσε πως από τη δεκαετία του '70 αμέτρητες φορές οι κυβερνήσεις της ΝΔ χρησιμοποίησαν την καταστολή κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο δρόμο ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκρίνεται, ενώ ως κυβέρνηση διατήρησε τα χουντικά διατάγματα, χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία, έφερε «ιδιώνυμο» στους πλειστηριασμούς και αρνήθηκε την κατάργηση του τρομονόμου. Ανέφερε ότι καρφί στο μάτι είναι οι μαζικοί καλά οργανωμένοι αγώνες και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης.

Συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25 κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Ελληνική Λύση τάχθηκε υπέρ των απαγορεύσεων και των περιορισμών των διαδηλώσεων και ζήτησε να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Το ΚΚΕ στήριξε την αίτηση αντισυνταγματικότητας, καθιστώντας σαφές ότι δεν υποστηρίζει πολιτικά το άρθρο 11 του Συντάγματος. Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας το άρθρο 11 του Συντάγματος με τις αόριστες έννοιες που έχει έδινε τη δυνατότητα περιορισμού των συναθροίσεων και για αυτό το ΚΚΕ κατά τη συνταγματική αναθεώρηση πρότεινε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο. Σημείωσε ότι είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων και ότι το λαϊκό κίνημα έχει κατακτήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση. Πρόσθεσε πως οι περιορισμοί του νομοσχεδίου ξεπερνούν ακόμα και τους περιορισμούς που θέτει το άρθρο 11 του Συντάγματος.

Βάζουμε ταφόπλακα στο χουντικό διάταγμα του 1971 υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να στηρίξει το νομοσχέδιο.

Επικαλούνται τα δικαιώματα της «πλειοψηφίας» για να υποτάξουν τους εργαζόμενους

Τον κάλπικο χαρακτήρα που έχουν τα ιδεολογήματα και τα διάφορα συνθήματα, με τα οποία έχει συνοδευτεί από την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό ότι οι πορείες και οι διαδηλώσεις «διαταράσσουν» την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, σημείωσε πως αν δεν γίνονταν όλες αυτές οι χιλιάδες κινητοποιήσεις τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Αφού επισήμανε πως τα συμφέροντα είναι ταξικά, δηλαδή άλλα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και άλλα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε πως αν δεν διαταραχθεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή αλλά μείνει σταθερή, ο λαός θα περάσει σε φάση ακόμη χειρότερης εξαθλίωσης.

Ανάλογη απάντησε έδωσε σε όσους υποστηρίζουν ότι η «πεμπτουσία της δημοκρατίας» είναι πως δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλει με τις διαδηλώσεις τη θέληση της στην πλειοψηφία. Υπογράμμισε πως η δημοκρατία είναι ταξική, άλλη είναι η αστική δημοκρατία και άλλη η δημοκρατία της εργατικής τάξης. Υπενθύμισε δε πως το 1% του πληθυσμού κατέχει το 60% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται έχοντας την πλειοψηφία του λαού. Όπως σημείωσε, αυτοί που μιλούν για «πλειοψηφίες» και «μειοψηφίες» αντιστρέφουν την πραγματικότητα και θέλουν την υποταγή των εργαζομένων σε μια μειοψηφία που σφετερίζεται τα πάντα. Συμπλήρωσε πως αυτοί που επικαλούνται το «ατομικό δικαίωμα» στην κυκλοφορία, το κάνουν γιατί θέλουν να προβάλουν το απομονωμένο και μεμονωμένο άτομο που θα συγκρούεται με την τάξη του. 

Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το σχέδιο νόμου σαν «απαίτηση της κοινωνίας», αναφέρθηκε στους εκατοντάδες φορείς που εξέφρασαν τη διαφωνία τους. «Ακόμα και το δικαστικό σώμα λέει ότι δεν θα παίξει το ρόλο του δήμιου των λαϊκών κινητοποιήσεων», σημείωσε επικαλούμενος τις αντιδράσεις των δικαστικών απέναντι στο νομοσχέδιο. Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο είναι απαίτηση της μειοψηφίας που κατέχει τον πλούτο καταληστεύοντας το μόχθο της πλειοψηφίας. «Αυτοί θέλουν σιγή νεκροταφείου», είπε.

Απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους κυβερνητικούς βουλευτές που ανέφεραν πως ο «νόμος θα εφαρμοστεί», επισήμανε πως όλες οι κατακτήσεις έγιναν μέσα από σκληρές αναμετρήσεις και αιματηρούς αγώνες που κανένας δεν κατάφερε να τους σταματήσει. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία και θα απαντήσει με δύο λέξεις: «Μολών λαβέ».

Θέλουν να θωρακίσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου με μέτρα καταστολής

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που θέλει να χτυπήσει τους αγώνες για τη ζωή που δικαιούνται, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Το νομοσχέδιο, επισήμανε, σκοπό έχει να θωρακίσει την κυριαρχία του κεφαλαίου με ενίσχυση των μέτρων καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα και κυρίως ενάντια στους λίγους που συνειδητοποιούν τη θέση τους, τη δύναμη της εργατικής τάξης, τον δρόμο της απελευθέρωσης. Γι' αυτό, πρόσθεσε, προσαρμόζετε το νομοθετικό πλαίσιο στην επίσημη πολιτική της ΕΕ, στις αποφάσεις της για αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης, που με βάση αυτή διώκονται Κομμουνιστικά Κόμματα, φυλακίζονται στελέχη τους. 

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν συμμετέχει στους αγώνες, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι αυτή η πλειοψηφία δεν είναι εχθρική στους αγώνες. Ο φόβος, τόνισε, από την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, η επιρροή της θεωρίας του «εφικτού», του «ρεαλιστικού», που κρατά προσωρινά ή περιοδικά έξω από τους αγώνες εργαζόμενους, να ξέρετε ότι δεν τους καθιστά εχθρικούς. Παρακολουθούν τους αγώνες, θέλουν να είναι αποτελεσματικοί. Λείπει το σώμα τους, όμως η καρδιά τους είναι εκεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κομμουνιστής βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι είναι παραπάνω από βέβαιο ότι και αυτοί θα διαβούν τον Ρουβίκωνα.

Θέλετε να εφαρμόζετε απαρέγκλιτα το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζουν τις ανάγκες των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων. Για το αστικό κράτος, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις του η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής είναι η μη αμφισβήτηση της καπιταλιστικής οικονομίας. Η αποδοχή, η ανοχή της βαρβαρότητας του συστήματος, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.

Βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος

Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων «βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, ποινικοποιεί τη σκέψη, τη συνείδηση, την αμφισβήτηση και τον αγώνα ενάντια στο σημερινό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προσθέτοντας πως «είναι κατάπτυστο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και επικίνδυνο, γι' αυτό και ήδη από τα σπλάχνα έχει καταπέσει στη συνείδηση των εργαζομένων». 

Σημείωσε πως «επιδιώκεται η τρομοκράτηση και η χειραγώγηση συνειδήσεων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς» και πρόσθεσε: «Σας ρωτάμε, ποιος θα εμποδίσει τη λαϊκή οργή μπροστά στη βαρβαρότητα της πολιτικής σας. Ποιος εμπόδισε ή ποιανού την άδεια πήραν τα εκατομμύρια φτωχών και εξαθλιωμένων που ξεχύθηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ με αφορμή το θάνατο του Αφροαμερικανού Φλόιντ. Ποιος θα εμποδίσει τον ξενοδοχοϋπάλληλο, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, που καλείται να ζήσει με εννέα ευρώ την ημέρα, τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, που είναι στη χρεοκοπία, να διεκδικήσουν τους καρπούς της δουλειάς τους, να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «ό,τι κι αν σκαρφίζεστε, όσους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς κι αν φτιάχνετε, το ποτάμι της λαϊκής οργής είναι ο εφιάλτης σας, είναι το φάντασμα που πλανάται μέρα και νύχτα, στον ύπνο και στον ξύπνιο σας, πάνω από τα κεφάλια σας». 

Το παρόν νομοσχέδιο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, «ούτε τα μέτρα ενάντια στον εχθρό-λαό είναι μονάχα προνόμιο της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ» είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί επί κυβερνήσεώς του δεν κατάργησε τις χουντικές διατάξεις για τις διαδηλώσεις που τώρα επικαλείται ή γιατί επέκτεινε τον τρομονόμο. «Είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του» είπε και εποσήμανε πως «πάνω σε αυτά κτίζει η ΝΔ».  «Όσες βελτιώσεις και αν κάνετε με τις όποιες νομοθετικές βελτιώσεις σε αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, είναι για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού, για να δώσετε πάσα στο ΚΙΝΑΛ για να το υπερψηφίσει. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που αρμόζει σε έναν νόμο-τερατούργημα: Θα το πετάξει στο καλάθι των αχρήστων», κατέληξε. 

Στο στόχαστρο η αμφισβήτηση του συστήματος της στυγνής εκμετάλλευσης

Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου μπαίνει κάθε προοδευτική και ριζοσπαστική σκέψη τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.Όπως είπε, η «καρδιά» του νομοσχεδίου είναι το άρθρο 19 με το οποίο συνειδητά «τσουβαλιάζονται ο ριζοσπαστισμός με υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική βία». Ειδικότερα για την τελευταία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη συνείδηση της νεολαίας, δημιουργώντας τη «ρετσινιά» ότι η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις είναι εγκληματική ενέργεια. «Ποινικοποιείτε τον αγώνα που ανεβάζει τον άνθρωπο αφού αγωνίζεται για μια ανώτερη κοινωνία» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια του νόμου για τον περιορισμό της απεργίας που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι κρατική καταστολή και βία υπάρχει με όλες τις αστικές κυβερνήσεις.

Αφού αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις ότι θα ακολουθήσει βαθιά καπιταλιστική κρίση, υπογράμμισε πως  με αυτό το νομοσχέδιο λαμβάνονται προληπτικά μέτρα τα οποία δεν ποινικοποιούν απλά τη λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά «αυτό που φοβάστε περισσότερο», όπως είπε χαρακτηριστικά, την αμφισβήτηση και τη δράση ενάντια στο σύστημα της στυγνής εκμετάλλευσης. «Παίρνετε προληπτικά μέτρα ποινικοποιώντας τη διάθεση, τη σκέψη για να μη μετατραπούν σε δράση», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως  η προσπάθεια φίμωσης του λαού δεν θα περάσει.

Κατεύθυνση της ΕΕ η καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος

Τη γενικότερη κατεύθυνση της ΕΕ για την καταστολή του εργατικού κινήματος ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι τα μέτρα καταστολής δεν αποτελούν ελληνική καινοτομία, τονίζοντας ότι «στο στόχαστρο της λυκοσυμμαχίας βρίσκεται το ταξικό εργατικό κίνημα και ο κομμουνισμός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε επίσης στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι μέσα σε ένα χρόνο ψηφίστηκαν 85 αντιλαϊκά νομοθετήματα και περιμένουν στη σειρά άλλα δέκα νομοσχέδια. Είναι πλέον αναγκαία η χρήση της ωμής βίας για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές επιδιώξεις, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα «δάκρυα» του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση βρήκε έτοιμο έδαφος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η δυναμική που αναπτύσσει το εργατικό κίνημα «στοιχειώνει την κάθε σας στιγμή», όπως είπε, τονίζοντας ότι ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, αφού -όπως σημείωσε- υπάρχει και η δύναμη και η δυναμική να το ακυρώσει.

Στο στόχαστρο κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση

Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου μπαίνει κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, κάθε λαϊκή διαμαρτυρία χωρίς εξαίρεση, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Πρόκειται, συνέχισε, για ένα ακόμα νομοθέτημα προληπτικής καταστολής των αγώνων του λαού και εξ' αυτού του λόγου και μια ιδιότυπη προαγγελία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής το επόμενο διάστημα, ένα νομοθέτημα ανάμεσα στα τόσα που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παράλληλα, ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε στα ανάλογα διαχρονικά αντιλαϊκά νομοθετήματα των εκάστοτε κυβερνήσεων, όπως οι τρομονόμοι, που -όπως σημείωσε- αποτελούν τη ρίζα, την αφετηρία, τη μήτρα των ρυθμίσεων περί της λεγόμενης ριζοσπαστικής βίας και τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί αθώους ανθρώπους χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο. 

«Όλα αυτά τα νομοσχέδια δεν είναι εφευρέσεις ούτε του Χρυσοχοΐδη, ούτε του Μητσοτάκη, όπως δεν ήταν ούτε του Τσίπρα ούτε του Καραμανλή παλαιότερα, παρά υλοποιούν τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία ανοιχτά μιλά στις εκθέσεις της για τον κίνδυνο της δημόσιας ασφάλειας από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού», υπογράμμισε ο ομιλητής. «Και ακόμα πιο ανοιχτά και πιο συχνά η ΕΕ τσουβαλιάζει τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με την τρομοκρατία και την ιδεολογία της βίας, διαμορφώνοντας ένα πολυπλόκαμο μηχανισμό καταστολής, ιδεολογικής πίεσης, χαφιεδισμού, κρατικού αυταρχισμού με στόχο τη λεγόμενη αποριζοσπαστικοποίηση, δηλαδή την υποταγή και την ενσωμάτωση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα». 

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα στείλει τους νόμους και το σύστημα σας στα αζήτητα της ιστορίας

Στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατάει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις απανωτές τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον «τρομονόμο» που άφησε αλώβητο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ ταυτίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα με την τρομοκρατία. Όπως είπε, με βάση αυτές τις κατευθύνσεις της ΕΕ βγαίνουν, για παράδειγμα, εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα.

Σημείωσε ακόμα ότι το νομοθέτημα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, αφού προβλέπει προληπτικά μέτρα. Έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στην οποία θα συμμετέχουν από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ΜΚΟ και θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης», δηλαδή την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε πως κανένας νόμος δεν μπορεί να βάλει σε «καλούπια» το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το οποίο θα στείλει και τους νόμους και το εκμεταλλευτικό σύστημα στα αζήτητα της ιστορίας. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: