Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Τρίτο εργατικό «ατύχημα» μέσα σε δύο βδομάδες

Το τρίτο εργατικό «ατύχημα» μέσα σε περίπου δύο βδομάδες καταγράφηκε χτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Ο 59χρονος μεταλλεργάτης Τ. Αγαπιάδης τραυματίστηκε σοβαρά στα πλευρά κατά τη διάρκεια εργασιών στην πλωτή δεξαμενή του ναυπηγείου «Σπανόπουλος» στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο μεταλλεργάτης είναι μέλος του συνεργείου «Ocean Surveyor».


Μέχρι το απόγευμα δεν είχε διευκρινιστεί από το υπουργείο Ναυτιλίας το πώς έγινε το εργατικό «ατύχημα». Εργαζόμενοι, πάντως, αναφέρουν ότι αρχικά πήγε να αποκρυφτεί από την εργοδοσία, ενώ θα έπρεπε αμέσως να δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές. Οπως επισημαίνουν, ο τραυματισμός του μεταλλεργάτη έγινε γνωστός μετά από καταγγελίες συναδέλφων του.

Συνολικά, από τις 5 Ιούνη, οι μεταλλεργάτες της Ζώνης μετρούν έναν νεκρό συνάδελφό τους και 3 σακατεμένους. Τα απανωτά εργατικά «ατυχήματα» είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για τις άκρως επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώνουν στους χώρους δουλειάς οι εργοδότες (εργολάβοι, εφοπλιστές, ΟΛΠ - COSCO).

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας και εδώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμώνει τις μεικτές 5μελείς επιτροπές ελέγχου, οι οποίες πλέον είναι ζήτημα αν μπορούν να διενεργήσουν ελέγχους 2, το πολύ 3 φορές τη βδομάδα, όταν όπως κατ' επανάληψη προειδοποιούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι καθημερινοί.
  https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: