Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Η διαδικτυακή διδασκαλία στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ απειλή για τις βίζες ξένων φοιτητών

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει τις φοιτητικές άδειες παραμονής για όσους φοιτητές αναγκαστούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως
Κίνδυνο να χάσουν τη βίζα για τις ΗΠΑ και να απελαθούν αντιμετωπίζουν οι ξένοι φοιτητές, αν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα πανεπιστήμια αποφασίσουν να διδάσκονται όλα τα μαθήματα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης, όσοι δεν έχουν λόγο να παρίστανται σε αίθουσα διδασκαλίας δεν θα μπορούν να μείνουν άλλο στις ΗΠΑ.


Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ξένους φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και σύμφωνα με εκτιμήσεις η κρίση του κορονοϊού έγινε αφορμή για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να περιορίσει τη νόμιμη μετανάστευση στη χώρα.  

Στις ΗΠΑ πολλά είναι τα πανεπιστήμια που για λόγους πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού εξετάζουν ή προχωρούν σε μετατροπή όλων των μαθημάτων σε ηλεκτρονικά. Το Harvard η διδασκαλία θα γίνεται διαδικτυακά ακομη και για όσους ζουν στις φοιτητικές εστίες.   Η Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θα εκδίδει βίζες για σπουδαστές και φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα που γίνονται εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου, ούτε οι συνοριοφύλακες θα τους επιτρέπουν να εισέρχονται στη χώρα.

Μάλιστα, προτείνει όσοι δεν επιθυμούν να χάσουν τη βίζα τους να αλλάξουν πανεπιστήμιο, ώστε να παρακολουθούν μαθήματα διά ζώσης.

Η απόφαση πάντως φαίνεται ότι έπιασε εξ απίνης την εκπαιδευτική κοινότητα, με τον αντιπρόεδρο του Αμερικανικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, Μπραντ Φάρνσγουορθ, να σημειώνει ότι «αυτό θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αβεβαιότητα από αυτήν που υπάρχει. Ελπίζουμε ότι οι σχολές θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση και θα εξαντλήσουν κάθε επιλογή».

Και τόνισε σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι όροι φοιτητικής βίζας είναι αυστηροί: «Δεν έχουμε πανεπιστήμια-απατεώνες, αλλά σχολεία που λειτουργούν νόμιμα».

Και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους φοιτητές που λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορονοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
  https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: