Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020

Covid-19: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφουν ΗΠΑ και Μεξικό

Βαρύ τίμημα πληρώνουν ΗΠΑ και Μεξικό με νέο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 να καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είχαμε τουλάχιστον 53.069 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού ενώ στο Μεξικό, οι αρχές υγείας ανακοίνωσαν το θλιβερό ρεκόρ 6.741 νέων κρουσμάτων.
Παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κατέγραψε ένα νέο θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ με 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 649. Συνολικά 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.


► Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους της μεγάλης νότιας πολιτείας των ΗΠΑ, όπου καλπάζουν τα κρούσματα κορονοϊού.

Καλπάζει η πανδημία στο Μεξικό
Ακόμα ένα θλιβερό ρεκόρ περιστατικών έχουμε στο Μεξικό με 6.741 νέες μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Τις προηγούμενες 24 ώρες, 679 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.189. νεκρούς επί συνόλου 238.511 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.  https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: