Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020

Ο Καραπαπάς κατηγορείται για απειλές και εκφοβισμό σε διαιτητές

 Βαρύ είναι το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου θα απολογηθεί μεθαύριο στον αθλητικό δικαστή ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, για όσα είπε και έκανε κατά των διαιτητών του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μία από τις κατηγορίες είναι για απειλή και εκφοβισμό αξιωματούχων αγώνα, ενώ σε απολογία κλήθηκε και η Πειραϊκή ΠΑΕ ως έχουσα την αντικειμενική ευθύνη.


Το κατηγορητήριο του ΑΔ βασίζεται στο φύλλο αγώνος στο οποίο έχουν αναφερθεί τα εξής: «Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια ο αντιπρόεδρος και έχοντας διαπίστευση εκπροσώπου ομάδας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπάς εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και απευθυνόμενος προς το διαιτητή του αγώνα είπε: «Είστε ξεφτίλες, πάλι ξεφτιλιστήκατε π…ες, θα δείτε τι θα πάθετε».


Στη συνέχεια οι διαιτητές εισήλθαν στα αποδυτήρια τους και ο εγκαλούμενος χτυπώντας με δύναμη και συνεχόμενα την πόρτα των αποδυτηρίων τους, τους είπε: «Άνοιξε ρε παλιοπ…α, είσαι στημένος, θα γαμηθείς» και στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά και την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκε».


Ο Κ. Καραπαπάς κλήθηκε σε απολογία και βάσει του άρθρου 19 του Πειθαρχικού Κώδικα περί απειλών και εκφοβισμού, το οποίο αναφέρονται τα εξής: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.


Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών, και γ. υποβιβασμού ομάδας».


Η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας για την απολογία Καραπαπά:


«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη, 08-10-2020 και ώρα 13:30, την παρακάτω ΠΑΕ:


ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος): "Βάσει των αναφερομένων στο από 04/10/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 04/10/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα", στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Car.gr – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.


*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄, και 19 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Σάββας Λιβάνιος

https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: