Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2020

Ένοχοι για Εγκληματική Οργάνωση οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παύλος Γερμενής - Σε εξέλιξη η δίκη


 Όλες οι εξελίξεις εδω 

https://twitter.com/GoldenDawnWatch

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και ένταξη σε αυτήν κρίθηκαν πριν από λίγο από το Δικαστήριο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς,  ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Παύλος Γερμενής και όλοι οι πρώην βουλευτές.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την ενοχή μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 11 για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση καθώς έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς.

Μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η στιγμή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης έφτασε με την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.Θυμίζουμε πως το δικαστήριο έκρινε τέσσερις υποθέσεις: 

Την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα με 18 κατηγορούμενους, την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ με 4 κατηγορούμενους, την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών με 5 κατηγορούμενους και, τέλος, την κρίσιμη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία είναι κατηγορούμενη όλη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας.


Η εκφώνηση της ιστορικής απόφασης ξεκίνησε με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Κενό ήταν το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμένων.

Για τον Γ. Ρουπακιά αναγνώστηκε ότι κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, όλοι κρίνονται ένοχοι εκτός από τους Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών. Ένοχοι και επτά κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Αναλυτικά:


Ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία

Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Ειδικότερα πρόκειται για τους: Ιωάννη Άγγο, Μάριο Αναδιώτη, Γιώργο Δήμου, Ιωάννη Καζάτζογλου, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχαλάκο, Γιώργο Πατέλη, Γιώργο Σκάλκο, Γιώργο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσορβα, Νικόλαο Τσορβα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη. Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Τσακανίκας και Σταύρος Σαντοριναίος.

Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Αγριογιαννης, Μάρκος Ευγενικος, Θωμάς Μαριας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμε, το Δικαστήριο αποφάσισε μετατροπή κατηγορίας για από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τρεις παθόντες, ενώ κρίθηκαν ένοχοι οι: Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης καστρινός, Αναστάσιος Πανταζής και Αντώνιος Χατζιδάκης. Για τους υπόλοιπους παθόντες, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε την ποινική δίωξη.

Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελέη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αραβανίτης.

Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σε ένταξη είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής ΑΥΓΉς, Θέμις Σκορδέλη και η σύζυγός του Γ. Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πλευρά του ακροατηρίου. Με κλάματα αντέδρασε η οικογένεια Φύσσα, ενώ έξω από το Εφετείο ακολούθησαν ανατριχιαστικές στιγμές.

news247.gr

______________________________________


Τι προβλέπει η απόφαση

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμαρούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματιής οργάνω σης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.


Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.


Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της  απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόν τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο , λόγω παραγραφής.


Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γεμενή Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο λαγό μίχο και Μπούκουρα. τέλος το δικαστήριο κατά περίπτβση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη ολποκατοχή. Η εκδφώνηση της απόφασσης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα ενώ η μητέρα του παύλου Φύσσα βγήκε έξω από το ακροατήριο φωνάζοντας και κλαίγοντας προς τους συγκεντρώένους. «Γιε μου τα κατάφερες» και ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της κόρης της.


Οι άλλες αποφάσεις

Ο Παύλος δικαιώθηκε με την καταδίκη του μαχαιροβγάλτη Γιώργου Ρουπακιά αλλά και εκείνων που συμμετείχαν στη δολοφονία του.Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχοι οι:


Γιώργος Ρουπακιάς


Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης


Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.


Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.


Αναφορικά με το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το δικαστήριο το μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο, Λαγό Μίχο και Μπούκουρα.

Τέλος το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη ολποκατοχή.

Ρεπορτάζ

Μίνα Μουστάκα Παναγιώτης Γκανάς Αλεξάνδρα Τάνκα Παναγιώτης Σωτήρης Δημήτρης Πέρρος Νατάσσα Μαστοράκου in.gr

________________________________________


Αναλυτικά ποιοι κρίθηκαν ένοχοι ανά υπόθεση, πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα

Δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο τον Γιώργο Ρουπακιά. Αυτό συναπάγεται ότι θα του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.


Ακόμη, κρίθηκε ένοχος και για όλα τα άλλα αδικήματα που είχε κατηγορηθεί όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή.


Ενοχοι κρίθηκαν 15 ακόμη που συμμετείχαν στη δολοφονία. Απαλλάχθηκαν μόνο δύο λόγω αμφιβολιών.


Ποιοι καταδικάστηκαν


Ιωάννης Άγγος (κατηγορίες: ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, απλή οπλοκατοχή), 

Μάριος – Αναστάσιος Αναδιώτης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα), 

Γεώργιος Δήμου (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα), 

Ιωάννης Καζαντζόγλου (ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στην ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή), 

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Ιωάννης Κομιανός ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Αναστάσιος Μιχάλαρος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και οπλοκατοχή), 

Γεώργιος Πατέλης (διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και απλή οπλοκατοχή), 

Γεώργιος Ρουπακιάς (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, οπλοφορία, οπλοχρησία), 

Γεώργιος Σκάλκος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα) 

Γιώργος Σταμπέλος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Λέων Τσαλίκης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Αθανάσιος Τσόρβας (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργια ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Νικόλαος Τσόρβας (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα), 

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα).

Αθωώθηκαν:


Σταύρος Σαντοριναίος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και απλή οπλοκατοχή),  

Γεώργιος – Χρήστος Τσακανίκας (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και απλή οπλοκατοχή), 

Επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες


Για την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι:


Δημήτριος Αγριογιάννης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορές και παραβίαση οικιακής ειρήνης), 

Μάρκος Ευγενικός (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορές και παραβίαση οικιακής ειρήνης), 

Θωμάς Μαριάς (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορές και παραβίαση οικιακής ειρήνης), 

Αναστάσιος Πανταζής (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορές, παραβίαση οικιακής ειρήνης και βλασφημία), 

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορές και παραβίαση οικιακής ειρήνης). 

Επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης, ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.


Κυριάκος Αντωνακόπουλος 

Ιωάννης Καστρινός

Αναστάσιος Πανταζής

Χρήστος – Παύλος Χατζηδάκη

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/omofona-egklimatiki-organosi-hrysi-aygi-apofasi

#δεν_ειναι_αθωοι #οι_ναζι_στη_φυλακη #ΔενΕιναιΑθωοι #GDtrial #Χρυση_Αυγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: