Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2020

Χρυσή Αυγή : Έρχονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων

 Μπορεί η ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής να απάλυνε τον πόνο της οικογένειας Φύσσα και να έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού, ωστόσο, ένας νέος κύκλος ανοίγει.

Και είναι ο κύκλος των συλλήψεων του Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρώην βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, όταν ανακοινωθούν οι ποινές τους και αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να δούμε ποιοι θα φορέσουν ξανά χειροπέδες και θα οδηγηθούν στις φυλακές, πιθανότατα στον Κορυδαλλό.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τις συλλήψεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές.


Είναι δεδομένο ότι σε κάποιους θα προσμετρηθούν ελαφρυντικά, κάποιοι άλλοι θα ζητήσουν αναστολή της ποινής και άλλοι θα καταθέσουν έφεση και μέχρι το επόμενο δικαστήριο θα ζητήσουν να μείνουν ελεύθεροι.Κάποιοι, ωστόσο, ενδεχομένως να οδηγηθούν την επόμενη εβδομάδα στις φυλακές και η Αστυνομία θα κληθεί να εκτελέσει τα εντάλματα σύλληψής τους.


Αφού τους βρει προηγουμένως καθώς οι Χρυσαυγίτες δεν εμφανίζονται πολύ συχνά, πλην του Ηλία Κασιδιάρη που είναι αρχηγός του κόμματος «Ελληνες».


Ούτε στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και θα πρέπει να αναζητηθούν τις επόμενες ημέρες. Ο μόνος σίγουρος αυτή τη στιγμή για να πάει φυλακή είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος πιθανότατα θα προσπαθήσει να σπάσει τα ισόβια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα.


Οι αστυνομικές αρχές ξέρουν σε γενικές γραμμές που βρίσκονται οι ένοχοι και θα κινητοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο δικαστήριο.


Ένα μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση Λαγού, του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που πιθανότατα βρίσκεται στις Βρυξέλλες κι έχει ασυλία.


Επομένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή και η έκδοσή του στην Ελλάδα, εφόσον η ποινή του θα είναι άμεσα εκτελέσιμη και θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.Υπενθυμίζεται ότι η ποινή για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι από 5 έως 15 έτη, με ελαφρυντικό 1-5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι  5-15 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικό 2-8.


Ακόμη, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.


Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματιkής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. 

Τι είπαν οι δικαστές

Νωρίτερα, η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε:


«Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που διά του Προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους Δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.


Η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της Χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας». 

in.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΝΕΙΑ LENDINGTREE® INC.


Έχετε επιδοθεί πού να λάβετε δάνεια, απορρίφθηκαν από τράπεζες και τώρα απογοητευθήκατε από πού να πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

Μην ψάχνετε άλλο, το LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας
προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων
. δάνεια κατασκευής
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Καταναλωτική πίστωση,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. δάνεια αυτοκινήτων
Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1(213)419-2419

Ζεστή σκέψη

ELIZABETH WALTER

LENDINGTREE INC®