Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

Έσπασαν τα ισόβια για τους καταδικασθέντες του Noor One

 Στα «μαλακά» θα πέσουν οι καταδικασθέντες πρωτόδικα για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, της μεγαλύτερης ποσότητας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αφού σήμερα το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.


Noor One / Αθώος ο Κοτσώνης - Ένοχος ο Γιαννουσάκης

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά σπάνε τα ισόβια για τους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τους τρεις Τούρκους που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.


Όπως αναφέρει η efsyn.gr, το Εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και δόθηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους κατηγορούμενους, με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη τελικά να διαφωνεί ωστόσο επ’ αυτού και να μειοψηφεί.


Ο Ευθ. Γιαννουσάκης είχε ζητήσει άλλο ένα ελαφρυντικό, υποστηρίζοντας πως είχε βοηθήσει τις διωκτικές αρχές, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.


Αναγνώρισε πάντως τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη στον πρώην συνεργάτη του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο και τον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, τον ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά.


Το δικαστήριο δέχθηκε ουσιαστικά τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε επισημάνει πως ο Λάγιος υπέδειξε στους λιμενικούς το πλοίο «Noor 1» και ο Καρτσώνης παρέδωσε στις διωκτικές αρχές έναν τόνο ηρωίνη που δεν είχε εντοπιστεί.


Μετά το σπάσιμο των ισοβίων με την απόφαση του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν στους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους καταδικασθέντες 6 έτη κάθειρξη για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 15 έτη για τα ναρκωτικά.


Κάθειρξη 13 ετών πρότεινε η εισαγγελέας για τον Κ. Καρτσώνη και τον Ιρανό Μπονιάντ που συνόδευε το φορτίο της ηρωίνης πάνω στο πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, 5 έτη κάθειρξη στον Στ. Λάγιο και 4 έτη φυλάκιση στον Τούρκο διερμηνέα.


Το δικαστήριο διέκοψε για την ανακοίνωση των ποινών στις 27 Οκτωβρίου. left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: