Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020

Ο τύπος είναι μπετόβλακας: Χ. Θεοχάρης: Σε ζηλευτή θέση η χώρα μας στους θανάτους – Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή - Χαρές που κάνουν οι οικογένειες των θυμάτων!

 «Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε ένα θάνατο. Η κυβέρνηση δεν χαίρεται για την προσπάθειά της, τα αποτελέσματα δεν είναι δικά της, είναι αποτελέσματα της πειθαρχίας της ελληνικής κοινωνίας».


Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι "ζηλευτή" ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μάς έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά» και πως «το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της». Αντιπαράθεση Θεοχάρη με αντιπολίτευση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα


Για «υποδειγματική εφαρμογή των πρωτοκόλλων στον τουρισμό, καλύτερη από κάθε άλλο κλάδο ενίσχυση της εικόνας του Brand της χώρας με παρουσία παντού στα διεθνή μέσα, υποδειγματικές καμπάνιες από τον ΕΟΤ και διεθνείς πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΠΟΤ», έκανε παράλληλα λόγο ο υπουργός Τουρισμού.


«Ενισχύσαμε τον εσωτερικό τουρισμό με πρωτοφανή κονδύλια και για πρώτη φορά με τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσα», είπε και πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα διαψεύδουν την ανευθυνότητά της αντιπολίτευσης».


 


«Αν η κατάσταση είχε ξεφύγει δεν θα ήμασταν από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη. Αν ο Τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα τότε θα το είχαμε τον Αύγουστο, ενώ θα ήταν κόκκινα τα νησιά, όχι η Βόρεια Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες τα κρούσματα συνδέονται με την κινητικότητα. Κόντρα στις προσπάθειες δυσφήμισης της χώρας, η χώρα βραβεύεται. Μπορεί να μην ταιριάζει στην αφήγησή σας και στο παραμύθι που πλάθετε, όμως τα βραβεία είναι υπαρκτά», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.


Μίλησε ακόμα για νέες προκλήσεις που έχει η χώρα με τη νέα χρονιά, και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά σε διεθνές επίπεδο ώστε με τα γρήγορα test να υποδεχτεί περισσότερο κόσμο με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια».


Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης «η κυβέρνηση είναι έτοιμη και με σχέδιο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα είναι αμείλικτος και στις τιμές και στις προσφερόμενες υπηρεσίες ενώ ήδη ο ΕΟΤ ξεκίνησε τη δημιουργία της νέας καμπάνιας για πρώτη φορά με διαγωνισμό δημιουργικό, όχι μόνο υλοποίησης».

«Βγάλαμε την Ελλάδα από την ανυποληψία. Η χώρα- "μαύρο πρόβατο" της Δύσης αποτελεί μακρινό παρελθόν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει τη θέληση και το απόθεμα δυναμικού να το υλοποιήσει. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακό. Το 2021, 200 χρόνια από την επανάσταση η Ελλάδα ξανασυστήνεται στην Παγκόσμια Κοινότητα. Είναι η Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζεις, να δουλεύεις και να επισκεφτείς, γιατί στηρίζεται στην ποιότητα των προϊόντων, των ανθρώπων και των επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.


Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, που τόνισε ότι «θέλει μεγάλο θράσος να ισχυρίζεται ο κ. Θεοχάρης ότι η Αντιπολίτευση επιτίθεται στον ελληνικό τουρισμό  όταν ο ίδιος αποδείχτηκε εν τοις πράγμασι ο μεγαλύτερος υπονομευτής του».


«Πρέπει να μας απαντήσετε: Γιατί δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στη χώρα και το κάνατε μόλις τώρα; Για ποιο λόγο ήταν διαφορετικά τα πρωτόκολλα αναλόγως αν ερχόσουν οδικά, αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά; Έχετε αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε στον τουρισμό για του χρόνου, για χάρη αυτών των πενιχρών εσόδων; Η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους τον τελευταίο μήνα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Και έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε και πετυχημένοι επειδή ήταν καλοπληρωμένες και είχαν ωραία αισθητική οι διαφημιστικές καμπάνιες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.


Έντονα αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Ελπίζαμε ότι θα υπάρχει μια αυτοκριτική και να πείτε ότι κάνατε λάθη, είχατε λάθος αλγόριθμο αλλά δυστυχώς εσείς πανηγυρίζετε, ενώ η χώρα καταρρέει», σημείωσε.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου που τόνισε: «Τους πανηγυρισμούς σας για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το διέψευσαν ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Είμαστε η μόνη χώρα που άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μέτρα όπως μαζικά τεστ. Και μιλάτε για αποτελεσματικότητα όταν βλέπουμε σήμερα ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων και με 100% γεμάτες τις ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο;».

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: