Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2008

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ,ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Εκτος απο το κινδυνο αποχακτηρισμου
των επαγγελματων τους
που μεχρι τωρα περιλλαμβανονται
στα Βαρεα και Ανθυγιεινα,
οι εργαζομενοι καλουνται να αντιμετοπισουν
και το κινδυνο των ομαδικων απολυσεων...
αφου η νεα λιστα μαζι με τις ρυθμισεις
για μικροτερες αποδοχες και συνταξεις,
θα αφορα τους νεοπροσλαμβανομενους
και οχι αυτους που εργαζονται ηδη.
Ετσι λοιπον,τους εργοδοτες θα συμφερει
πιο πολυ να προσλαμβανουν νεους εργατες...
παρα να διατηρουν αυτους που εχουν τοσα χρονια.

Για παραδειγμα,ενα επαγγελμα που τωρα ειναι
στη λιστα των Βαρεων και Ανθυγιεινων
και με τη νεα νομοθεισα θα βγει...
ο εργοδοτης θα συνεχιζει να πληρωνει με αποδοχες
Βαρεων και Ανθυγιεινων τους εργαζομενους του,
ενω αν τους απολυσει και προσλαβει νεους...
θα εχει λιγοτερα εξοδα...
καθως θα εχουν μικροτερες συνολικες αποδοχες,
ενω τα χρονια συνταξιοδοτησης τους
θα αυξηθουν κατα παρα πολυ...


Αυτο ειναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της ημερας
και οχι η απολογια του Θεμου Αναστιαδη,
ή των Ορθοδοξων Διαπλεκομενων σκανδαλων
μεταξυ Νεας Δημοκρατιας και παπαδων,
που τα παρουσιαζουν ως μειζοντα,
για να ξεχασει ο κοσμος τα προβληματα
που ουσιαστικα τον απασχολουν.


ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2008

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνεχεια θα ειναι ακομη χειροτερη.Η επιθεση εναντιον της φτωχολογιας θα πολλαπλασιασθη.Η κυβερνησι της πλουτοκρατιας ξεροντας οτι εφτασε το τελος της πολητικα εχει μπη στη λογικη ((οτι φαμε οτι ποιουμε και οτι ..................)).Ακριβως ιδια με την λογικη Σημιτη λιγο πριν την αποχωρηση του .Ας ετοιμασθη λοιπον ο λαοπροβλητος καταλληλοτερος προθηπουργος μας για μια υποδοχη στην εκθεση στις 6 Σεπτεμβριου που του αξιζη.

Ανώνυμος είπε...

filaraki apo panw etoimase molotov gia na goustaroume...mia ypodoxh antaksia ths politikis kata ths ftwxologias...gia na vgei meta o prezas na leei oti ta epeisodia ta kanane parakratikoi....re preza plaka me kaneis????????

Ανώνυμος είπε...

TON EΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;KAI H ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ;ΠΑΛΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙΣ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5.18 είπες και εσύ την μαλακία σου. Σου συνιστώ μία μέρα να μιλήσεις με έναν εργατολογο και έναν επιθεωρητή εργασίας. Σε πλείστες περιπτώσεις οι εργοδότες καταφεύγουν σε ένα σωρό τερτίπια από το να κάνουν το βίο αβίωτο για τον εργαζόμενο ώστε να τον αναγκάσουν σε παραίτηση ώστε να μην καταβάλουν αποζημίωση μέχρι στο να αρνηθούν εν ψυχρώ να την καταβάλουν προσδοκώντας ότι ο εργαζόμενος θα αποθαρρυνθεί να την διεκδικήσει μέσω του πολυδάπανου και χρονοβόρου δικαστικού δρόμου.
Πέρα όμως από αυτά τα πρακτικά ζητήματα, η φιλοσοφία της αποζημίωσης είναι ότι δύνεται ένα ποσό στον εργαζόμενο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες όντας στην μέγγενη της ανεργίας και μέχρι να βρει δουλεία και δεν αποτελεί επ΄ουδεμία περίπτωση μέτρο αποθάρρυνσης για τις απολύσεις. Για διάβασε ενδεικτικά από την στατιστική υπηρεσία πόσες απολύσεις είχαμε το τελευταίο εξάμηνο. Έτσι για να μην πετάς μαλακιες. Ο.Λ.

spyros1000 είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΠΟΣΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ...
ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΧΟΝΤΡΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΑΠΕΙΡΟ,Ε,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΝΩ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ..

Μάρκος είπε...

Λοιπόν παιδάκια..όπως ίσως δεν μάθατε, το νομοσχέδιο για τα βαρέα θα αφορά όσους αρχίσουν να δουλεύουν μετά τη ψήφισή του. Οπότε, ο προπέτης πρέζας και τα παπαγαλάκια του, ας αρχίσουν από τώρα τις κολοτούμπες...