Σάββατο, Σεπτεμβρίου 27, 2008

Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ;;;

Η βια μεσα στο σπιτι,
γεννα και τη βια στην εξω ζωη...

Απο το προσφατο μακελιο της Φιλανδιας,
οπου δεκα μαθητες,δολοφονηθηκαν εν ψυχρο
απο συμμαθητη τους...
στα "μικρα εγκληματα",
που συμβαινουν στα δικα μας Ελληνικα σχολεια...


Η ελλειψη παιδειας και σεβασμου
στην ανθρωπινη ζωη...
ειναι υπεραρκετη,
ωστε να κανει τη κατασταση να ξεφυγει
περα απο καθε οριο.


Στην Ελλαδα,προς το παρον,
δεν εχει γινει η αρχη,με δολοφονικες επιθεσεις
μαθητων προς τους συμμαθητες τους,
μεσα στους χωρους των σχολειων...


Κι'ομως,απο τα μικρα πραγματα
που διακρινεις στα παραπανω videos,
δεν σου αφηνονται και πολλα περιθωρια αμφισβητησης...
οτι κατι πιο μεγαλο θα συμβει συντομα,
σε καποιο απο τα Γυμνασια ή Λυκεια της χωρας μας.

Ειναι να μην γινει η αρχη...
Τα παντα ειναι θεμα παιδειας και οικογενειας.
Τα συμπερασματα,δικα σας.

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2008

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα,τί να πω,το χειρότερο,είναι ότι με τέτοια περιστατικά,η κοινωνία αυριο μεθαυριο,θα ναι χειρότερη από τώρα..Μπουρδέλοκατάσταση..

Σύλλογος Γυναικών Πειραιά είπε...

Και ποιος σου είπε εσένα ότι δεν συμβαίνουν και στα Ελληνικά σχολεία;
Πριν λίγες μέρες και πίσω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου στις 8 το πρωί δύο κοπέλες με μηχανάκι επιτέθηκαν στην κόρη μου που πήγαινε στο σχολείο και της χαράκωσαν το πρόσωπο, έτσι για πλάκα .Χωρίς να κλέψουν κάτι, απλά για να γελάσουν.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ…
το σύστημά μας όμως τους θέλει έτσι για να μπορεί να τους εκμεταλλεύεται, να μην έχουν άποψη, να μην έχουν κρίση για να μη μπορεί ο καθένας να δει πόσο διεστραμμένοι είναι όλοι αυτοί οι γραβατάκιδες.
Είναι όλοι τους εμετικοί …

Κωνσταντίνα

patsiouri είπε...

Περιστατικά σαν αυτά που αναφέρει η Κωνσταντίνα γίνονται εκατοντάδες πλέον την ημέρα.
Τον κολλητό μου προχτές τον λήστεψαν κοντά στο σταθμό του Αμαρουσίου κάτι δεκάχρονα, το πολύ δωδεκάχρονα μου είπε, γύρω στα δέκα παιδάκια που τον περικύκλωσαν με σουγιάδες.
Από'κει και πέρα, δεν ξέρω αν φταίει η βία στο σπίτι μόνο.
Περισσότερο νομίζω τα νεύρα, το άγχος των γονιών, οι πολύωρες υποχρεώσεις στη δουλειά τους οπότε πόυ ν'ασχοληθούν και με τα παιδιά, καθώς και τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα.
Ας μην ξεχνάμε πως πριν τριάντα χρόνια το σύνηθες ήταν να δέρνουν τα παιδιά τους με τη λωρίδα, όμως παιδική εγκληματικότητα δεν υπήρχε...

electronic mojito είπε...

Η έλλειψη παιδείας από το σπίτι έχει τον αντίκτυπό της σε όλα τα παιδιά ασχέτως κοινωνικής καταγωγής. Η διαφορά είναι στο πως εκφράζεται από το κάθε παιδί. Το emo στυλάκι αρχικά προήλθε από τα πιο εύπορα παιδιά. Άσχετο που τώρα emo γίνοντια όλα επειδή είναι trendy.
Το παιδί της απλής οικογένειας που και οι δύο γονείς δουλεύουν, αλλά παρόλα αυτά δεν τα βάζουν πέρα δεν θα γίνει emo να αυτοχαρακώνεται στο Σύνταγμα αλλά θα πάρει ένα σουγιά και θα ληστεύει, θα πάρει ναρκωτικά, θα αρχίσει το κάπνισμα νωρίς, θα χάσει κάθε ενδιαφέρον για μάθηση, θα χάσει κάθε ενδιαφέρον να προσφέρει στην κοινωνία, γιατί η κοινωνία αυτή είναι που του στερεί τους γονείς του.
Φυσικά κάποιοι ξεφεύγουν από την ρημαδοκατάσταση αλλά φτάνει να πάει κανείς σε συνοικίες στο κέντρο της Αθήνας να δει τι γκετοποίηση έχει γίνει, σε περιοχές που δεν μένουν μετανάστες αλλά Έλληνες που κάνουν 2 δουλειές για να ζήσουν.

Διονύσης είπε...

Η βία αυτή προέρχεται από την ανωριμότητα, την έλλειψη παιδείας και τον χαβαλεδισμό αυτής της κοινωνίας.

Δυστυχώς είναι διάχυτη σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας οπότε τελείως αβίαστα αναπαράγεται σε πολύ άσχημες μορφές και ακόμη χειρότερες πολλές φορές στα ελληνικά σχολεία που επιεικώς μόνο ως αχούρια μπορούν να περιγραφούν.

Ανώνυμος είπε...

TI MALAKIES LETE PALI WRE? EDV ESFAXE TON THRILO O KWLODIAITHTHS KAI ESEIS MOT TSABOYNATE PAPARIES.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΞΑΝ...ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΑΛΙΝΑΡΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ...ΔΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ...ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΑΠΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΥΓΜΗ...ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ...ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ...ΑΝ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ...ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..

electronic mojito είπε...

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να γίνεις γονιός?
Μάλλον δεν σου έχει πει ποτέ η μανούλα σου: πότε θα γίνω γιαγιά?
Δεν σου έχει ποτέ η κοπέλα σου: Θα με παντρευτείς?
Δεν σου έχει πει ποτέ η γυναίκα σου: Παιδάκι θα κάνουμε?
Δηστυψώς έτσι μας έχουν μεγαλώσει. Με την λογική ότι κάποια μέρα θα πρέπει να γίνουμε γονείς...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΔΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ....ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΙΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ...ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΣΟΥ...ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ,ΟΥΤΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ...ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ....ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ...ΑΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑ ΛΩΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

sto filo electronic mojito... emena pantos me megalosan me aytin tin arxi: na exeis to dikaioma tis epilogeis xoris na kaneis auto pou theloun oi alloi kai afora esena...oi prosopikes epiloges einai thema diko sou kai kanenos allou. apo ti stigmi pou o allos einai orimos na krinei kai na apofasisei den exeis to dikaioma na tou epiballeis ti gnomi sou sxetika me ti zoi tou.opote vlepeis oti o kathenas mas megalose diaforetika...

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΙΜΑ, ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΙΚΟ ΑΓΟΡΙ ΠΡΕΖΑ?

Ανώνυμος είπε...

ρε πρέζα,εσύ έχεις κάνει τη μαλακία επάγγελμα!το θέμα θεωρείτε λύξαν.-άπιστος Θωμάς(κι έτσι)

Theodore είπε...

Οι προσωπικες επιλογες, ειναι θεμα δικο σου...
Ναι αλλα αν κανεις την πατατα, τι θα γινει μετα;Θα εχεις και τις συνεπειες βεβαια.
Αλλοιως, το να λες ειμαι ελευθερος να κανω τη μαλακια, αλλα μετα τρεχω στο μπαμπα για να με κανει μα, να μου περασει, δε λεει,ετσι;

Ανώνυμος είπε...

Ο 1967 ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΔΩΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΓΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ 0,3%ΕΩΣ 1,6%(ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ(ΤΟ ΜΕΤΣΟΒIΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ)ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΥΘΙΞΙΑ )ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΙ,ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΕΤΑ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΑΤΕ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.