Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2008

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;;;

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών
και χορήγηση αναβολών
για την ολοκλήρωση μόνο των πτυχιακών σπουδών
προβλέπει η «απόρρητη» μελέτη
του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Το σχέδιο έχει αποφασισθεί
σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο
και η υλοποίησή του θα αρχίσει,
σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,
εντός του επόμενου έτους.


Η τεράστια «διαρροή» στρατευσίμων
μέσω αναβολών ή της ανυποταξίας
έχει οδηγήσει εδώ και καιρό
τους επιτελείς του Πενταγώνου
στην επεξεργασία σχεδίων
που θα «φέρουν» στα στρατόπεδα
για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων
όλους τους άρρενες Ελληνες,
όπως -ΠΑΡΑΝΟΜΑ-προβλέπει το Σύνταγμα.


Μαλιστα,αναβολές
για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά
δεν θα χορηγούνται,μετα τα 25 ετη...
με το προσχημα πως οι σπουδές αυτές
φέρνουν πολύ κοντά τον πτυχιούχο
στην αγορά εργασίας και τότε είναι αρκετά δύσκολο
να στρατευθεί ή να προσαρμοστεί
στο στρατιωτικό περιβάλλον...


Το θεμα δεν ειναι η μειωση της θητειας στο στρατο...
αλλα η καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης,
απο τη στιγμη η Ελλαδα
οντας χωρα μελος του ΝΑΤΟ...
δεν εχει πραγματικους εχθρους,
αλλα πλασματικους,
με μονο κινητρο την αγορα
νεων πολεμικων υλικων που στην ουσια
δεν χρησημευουν πουθενα...


Επισης,πως γινεται πριν απο λιγο καιρο
να μιλουσαν ολοι
για υποχρεωτικη στρατευση απο τα 18...
και τωρα να δημοσιευουν σχεδια
που κανουν στροφη 180 μοιρων;;;

Παντως για ακομη μια φορα,η απαξιωση της εκπαιδευσης
στο τομεα των μεταπτυχιακων ειναι φανερη...

Τα σχολια,δικα σας...

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2008

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρεζα, συμφωνω με το αρθρο σου, αλλα πιστευεις οτι δεν απειλουμαστε απο την Τουρκια ουτε στο ελαχιστο ? συνεχεια γινονται παραβιασεις στο Αιγαιο , μεχρι την Αθηνα και την Θεσ.νικη φτανουν τα τουρκικα αεροπλανα. Δηλ. εμεις τι πρεπει να κανουμε ? να τους αφηνουμε να αλωνιζουν ? Οι Τουρκοι ειναι ετοιμοι για εισβολη ανα πασα στιγμη. Καποιου ειδους αμυνας πρεπει να εχουμε και εμεις. Φανταζομαι σε αυτο συμφωνεις .

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ... ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΚΑΝΕΙΣ.Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 3ΜΗΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...ΟΧΙ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΑΔΕΙΑ...ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ...ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ...ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ? ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !

Rotoras James είπε...

Μακαρι να γινει τριμηνη η θητεια, ή ακομη καλύτερα να καταργηθει και οποιος θελει να μαθει να χειριζεται οπλο ας πηγαινει εθελοντικα!!
ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ Κ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΗΣΜΕΝΟΙ!! ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΛΑ!!!!!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΦΑΊ... ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΙ ΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΩΝ ΤΑ ΜΕΡΑΚΙΑ!!! ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ ΄΄ΣΑΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ΄΄

lila είπε...

συμφωνώ με τον ανώνυμο Νο 2...
με κάλυψε πλήρως...

Ανώνυμος είπε...

Τι να σε ακούσουν αφού το 90% από όσα λες είναι παρλαπίπες.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει στο πρόγραμμά της την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης. Όταν όλα τα άλλα κόμματα την υποστηρίζουν, απλά δεν πρόκειται να καταργηθεί. Δείτε μόνο αν αντέδρασε κανείς όταν είπε ο υπουργός αμύνης για στράτευση στα 18.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ...ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ 2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ...ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ...ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ...ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ Π.Χ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΛΑΧΑΝΟ , ΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ,ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΜΥΝΑ? ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ?ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ.ΟΠΟΤΕ ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Ο,ΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ...ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟ...

Ανώνυμος είπε...

Άντε, σου έφεξε πάλι Νικόλα... 9μηνο θα κάνεις όταν θα λήξει η αναβολή σου!
Όταν θα περνάς από γιατρούς κοίτα να βγεις Ι-5 αλλιώς δε δε βλέπω καλά..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζι σου πρεζα. μονο σε παρακαλώ απάντησε μου στην ερώτηση διοτι δεν εχω ενημέρωση.

Πότε υπολογίζουν να ψηφίσουν την ιδέα για το 9μηνο;

thanks

ΓΙΑΝΝΗΣ