Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ...----ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ----


Σε 4 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα η οποία συνελήφθη μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο στο ΑΠΘ, μετά την καταπάτηση του ασύλου από την αστυνομία. Η 19χρονη Χ.Τ. συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου του 2007 στην πρώτη εισβολή της αστυνομίας, που παραβίασε το άσυλο στο ΑΠΘ, και αφού τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα παρέμεινε για 3,5 μήνες προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Η είσοδος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, με δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά -ένας μάλιστα είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα-, προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση πανεπιστημιακών και όχι μόνο.

Χθες, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και μετέτρεψε τις κατηγορίες της έκρηξης, της κατασκευής και της κατοχής εκρηκτικών βομβών σε απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Ακόμη η φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και ασφάλειας συγκοινωνιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της διακεκριμένης αντίστασης.

Τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων κατά συγχώνευση και μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκε ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή της. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Χ.Τ. συνελήφθη από ομάδα οκτώ αστυνομικών που μπήκε στους χώρους του ΑΠΘ για να απωθήσει ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι πετούσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στο ύψος της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν από τους νεαρούς, αλλά τότε φέρεται να επενέβη η φοιτήτρια και να απελευθέρωσε το νεαρό, χτυπώντας τον αστυνομικό.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2009


video:greece salonika

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''...τις κατηγορίες της έκρηξης, της κατασκευής και της κατοχής εκρηκτικών βομβών...''

Ολοι ξερουμε το οτι αυτα γινονται στις σχολες και οτι οι μολοτοφς δεν φτιαχνονται απο το πουθενα.

Για την συγκεκριμενη φοιτητρια αφοσον δεν την γνωριζουμε δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα.

Ειναι παντως, αδιαμφισβητιτο γεγονος οτι το ασυλο εχει χασει την αρχικη του εννοια.

Κατι πρεπει να γινει ετσι ωστε ολα τα εξωπανεπιστημιακα στοιχεια να μην διαταρασουν την εκπεδευτικη διαδικασια.

---ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΥΣΦΥΓΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ---

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάναν στο χασικλοπουτανάκι ... ισόβια έπρεπε να φάει , να μάθει να μην κάνει παπαριές! Ποιος της είπε να πάει να πετάει μολότοφ , να σπάει μαγαζιά και να κλέβει? Εκεί , στο μπουντρούμι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ, ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΟΙΝΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΕΙΚΗΣ. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ(ΡΙΨΗ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΚΑΤΟΧΗ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΑΛΛΑ) ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΠΕΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Paraviasi asilou apo tin nea tromokratia.
Ksepoulima 8esmon apo thn nea dimoprasia

Ανώνυμος είπε...

sti psiroy me tis isobitises lesvies,na ti plakosoyn sta kolodaxtyla ke tote na doume posa apidia pianei o sakos

Ανώνυμος είπε...

Bίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή ανδρών της Ασφάλειας και τη σύλληψη της φοιτήτριας μπροστά στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ στις 9/9/2007 έβγαλε χθες το Greece Salonica:

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/01/4.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση επιείκεια!...ο νόμος είναι σαφής σε τέτοιες περιπτώσεις..."δημόσιος λιθοβολισμός και κατόπιν γδάρσιμο και παλούκωμα στην πλατεία Συντάγματος" διάταγμα 666...Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα φοιτητικά παιχνίδια, εις βάρος των κομμάτων...ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ STARBUCKS ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ! αμήν...

Ανώνυμος είπε...

At 1:52 μμ, Anonymous Ανώνυμος

Δυστηχως η κατασταση δεν σηκωνει και πολλα αστεια και εφοσον ειμασταν εξω απο το χωρο δεν μπορουμε να κρινουμε απο ενα βιντεο με μια κοπελα που φωναζει βοηθεια...

--ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ--

Επισης κατα την γνωμη μου ειναι μεγαλο λαθος να μπαινουν ασφαλειτες μεσα στις σχολες.

Οταν γινονται εκτροπα και συγκεντωνονται ολα τα εξωπανεπιστημιακα στοιχεια μεσα στη σχολη τοτε πρεπει να γινει αρση ασυλου και συλληψεις.

Σιγουρα θα υπαρχουν και πολλες λανθασμενες...

ΑΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αστεία ποινή! Και μετά λέμε γιατί υπάρχουν αριστεροφασίστες τρομοκράτες...

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ektos apo to to asilo tou panepistimiou mas exoun pari edo ke kero to asilo tis ellinikis or8odoksias...opote min dierotaste to ti simveni apo tin stigmi pou kai esi o idios didaskis to evraiko 8elima ston diko tou skopo...ton afanismo tis aksioprepias kai tou ellinikou an8ropinou pneymatos pou esi o idios....eisai pioni ton evraion politikon...
i,planemenos ellin.


an agapas tin patrida sou.....kai ton ellina politi...

se prokalo adelfika na simetyasxis ston diko mou agona pou einai kinos to 8elima olwn mas....


organono to empargko tis olimpiakis flogas...
kai eimai igoumenos ton aoraton monaxon tou pnevmatos tou alfa kai tou omega...
osoi pistoi prosel8ete sto post ton agramaton...ma kai an8ropon...
pou simera einai ta mpastarda pedia ton 8ewn tis gis ''sas'.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται η σειρά σου Νικολάκι, θα σας φέρνει τσιγάρα ο Ψαριανός στην ψειρού.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην κοπελα που ορθωσε το αναστημα της απεναντι στους ξευτιλισμενους αστυνομικους που συνεργαζονται με το fbi των αμερικανων και τη μοσαντ των εβραιων για να καταπιεζουν τους λαους. αθωωνουν τα αποβρασματα της αστυνομιας που εγκληματουν σε βαρος της κοινωνιας και τιμωρουν μια αξιοπρεπη κοπελα.
τα κομματα δεν επιτρεπουν μεσω των παραταξεων που εχουν στα πανεπιστημια να υπαρχει οργανο των φοιτητων που θα διαφυλαξει το ασυλο που ειναι κατακτηση του λαου. οποιος ειναι κατα του ασυλου ειναι προβοκατορας των διεφθαρμενων πολιτικων κομματων. το ασυλο εγινε για να υπαρχει ελευθερια ιδεων. διαφυλαξτε το και πολεμηστε τους προβοκατορες καθε ειδους (απο δηθεν αναρχικους μεχρι φασιστες)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε κάποτε σ΄ αυτό το μπουρδέλο που ζούμε.Ας υποθέσουμε το εξής: Έστω ότι εγώ βγαίνω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και αρχίζω να πετάω σε κάποιον που δε γουστάρω μολότωφ και εκρηκτικές βόμβες που έχω κατασκευάσει στο σπίτι μου.Επίσης με τις πέτρες που πετάω κατεβάζω καμιά δεκαριά βιτρίνες απέναντι.Νομιμοποιείται η αστυνομία να μπουκάρει στο σπίτι μου,το οποίο θεωρείται το άσυλό μου;Αν ναι, τότε το ίδιο ισχύει και για τη συγκεκριμένη φοιτήτρια οπότε σταματήστε να κλαψομουνιάζεται γι΄ αυτήν.Αν όχι, εγώ όποτε βλέπω αναρχικούς θα τους ρίχνω τέτοια πέτρα που θα πάει σύννεφο.Και νόμιμα και ηθικά.

Ανώνυμος είπε...

2:55 ξερεις εσυ αν η κοπελα πεταγε μολοτωφ και πετρες;
αυτα τα λενε οι αστυνομικοι που ως γνωστον ειναι ψευτες και ψευδομαρτυρες. αρα το πιθανοτερο ειναι να μην ειχε κανει κατι απο αυτα, αλλα μονο να βοηθησει καποιον να ξεφυγει απο τα σκυλια της αστυνομιας. και μπραβο της.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το καημένο το κοριτσάκι , γυρίζοντας σπίτι από το κατηχητικό και καθώς περπάταγε , κάποιο έκρυψαν μολότοφ στην τσάντα της χωρίς να το καταλάβει , μετά έτσι όπως περπάταγε κλότσησε μια πέτρα και τυχαία έσπασε μια τζαμαρία , πιο μετά άρχισε να τρέχει με τους άλλους ανάρχες μιας και νόμιζε ότι έκανε αγώνα δρόμου... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το κοριτσάκι είναι αθώο βρε, αφήστε το!!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
Ρε τι μαλάκες είστε μερικοί!!!!

Ανώνυμος είπε...

οχι δεν εγινε ετσι. ο καλος ανθρωπος αστυνομικος που λεει παντα την αληθεια και υπερασπιζει τα δικαια του πολιτη δεχτηκε απροκλητη επιθεση απο 19χρονο κοριτσι με μολωτοφ πετρες και καδρονια επεσε κατω αιμοφυρτος και προσποιουμενος τον ανημπορο οταν το κοριτσακι πλησιασε για να τον αποτελειωσει τοτε αυτος την συνελαβε χρησημοποιωντας την ανυπερβλητη εξυπναδα του

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΡΕΖΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

το κρατος λειτουργει. επιασε και τιμωρησε αλλο ενα 19χρονο κοριτσακι που θα διελυε την κοινωνια των μπραβων της νυχτας που συχναζουν σε αστυνομικα τμηματα και πουλανε ναρκωτικα και οπλα και εκδιδουν πορνες, των απαγωγων και της διαφθορας. μπραβο στο κρατος μας απαλλαξε απο αυτον τον κινδυνο

Ανώνυμος είπε...

to laos kai i nea dimokratia xaidevoun ta aftia ton mpatson dolofonon

Ανώνυμος είπε...

At 4:07 μμ, Anonymous Ανώνυμος

Προσπαθεις ματαια να πολωσεις το κλιμα...

Δεν υπαρχουν καλοι-κακοι οσο και αν θελετε πισετε τον κοσμο ΔΕΝ θα τα καταφερετε !!

Καλοι Μπατσοι - Κακοι Αναρχικοι

------------ΜΠΟΥΡΔΕΣ-----------

Κακοι Μπατσοι - Καλοι Αναρχικοι

------------ΜΠΟΥΡΔΕΣ-----------

Ολοι παιζουμε το ρολακι μας και κανεις δεν λεει οτι η αστυνομια δεν ειναι μπουρδελο και θελει αμεσα αλλαγες...

Επεισης κανεις δεν αμφιβαλει οτι και στο γεγονος οτι ο συνδικαλισμος και τα κομματα στις σχολες τις εχουν κανει μπουρδελα, στα οποια κατασκευαζει ο καθενας μολοτοφς με το προσχημα καποιας ιδεολογιας.
Για να μην μιλησουμε για τις καταληψεις που τις εχει σιχαθει η ψυχη μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ....

Ρε ΠΑΠΑΡΑ ΠΡΕΖΑ , εσύ θα πας αύριο στο συλλαλητήριο? Έχεις βγει ποτέ από το υπόγειο που γράφεις τις μαλακίες σου στον υπολογιστάκο σου! Μαλάκα βρικόλακα , ούτε ο ήλιος δεν σε βλέπει!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ΣΕ ΘΕΛΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΥΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΣΙΠΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΑΧΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΡΑΞΤΟΥΣ.ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΡΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΔΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

αρμοδιε

δεν προσπαθω ναπολωσω το κλιμα λεω αυτο που νομιζω

Ανώνυμος είπε...

MPATSOI GOUROUNIA DOLOFONOI. na psofisoun oloi osoi diafwnoun.

Ανώνυμος είπε...

4X365=1460X6e=8760X+80% ΜΕ ΕΝΑ 15000 ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 4.