Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ OBAMA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Με το προσχημα των πυραυλικων δοκιμων του Ιραν...το Ισραηλ,ετοιμαζει πολεμικες επιχειρησεις ωστε να διασφαλισει δηθεν την ειρηνη στην περιοχη...ενω στην ουσια για το μονο που νοιαζονται ολοι ειναι τα πετρελαια...

Με επιτυχια ολοκλήρωσε χθες το Ιράν τη δοκιμή του νέου πυραύλου αέρος-επιφανείας με βεληνεκές 110 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δήλωση κορυφαίου Ιρανού αξιωματούχου του στρατού ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην έρημο Νεγκέβ.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου, είναι σχεδιασμένος για χρήση από στρατιωτικά αεροσκάφη εναντίον θαλάσσιων στόχων. Το Ιράν πραγματοποιεί συχνά στρατιωτικές ασκήσεις ή δοκιμές όπλων, προκειμένου να δείξει ότι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανές επιθέσεις από χώρες, όπως το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ. Η ιρανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση, βάζοντας στον στόχο το έδαφος του Ισραήλ ή αμερικανικές δυνάμεις και κλείνοντας τα Στενά του Ορμούζ, έναν θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ του Κόλπου και της Θάλασσας του Ομάν, απ΄ όπου περνούν τάνκερ τα οποία μεταφέρουν το 40% του πετρελαίου που διακινείται παγκοσμίως. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η δοκιμή του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς αποτελεί μήνυμα της Τεχεράνης ότι μπορεί να διακόψει την κυκλοφορία των πλοίων στον Κόλπο, εάν δεχθεί επίθεση, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά τη Δύση και τη Μέση Ανατολή.

Ανησυχία, πάντως, προκαλεί η δήλωση του επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ υποστράτηγου Άμος Γιαντλίν ότι «το Ιράν έχει περάσει το τεχνολογικό όριο και κατέχει πλέον επαρκή πυρηνική τεχνολογία ώστε να κατασκευάσει μια βόμβα, εάν το θελήσει».

Συγκρινετε τα πολιτικα γεγονοτα και την αντζετα του νεου πλανηταρχη...και βγαλτε τα συμπερασματα σας....

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2009


πηγη:ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

fpboy είπε...

είσαι εντελώς τρελός και κατασρτοφολόγος !
έτσι αυθαίρετα λες πως θα γίνει πόλεμος.
Τι να πω ρε Πρέζα.
Αν δεν είσαι 15 χρονών, που λογικά δεν έισαι,
μην γράφεις σαν 15χρονών.
Σοβαρέψου !!!