Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΕΒΑΛΕ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΓΑΝ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ...ΑΡΗ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ;;;;

«Ξαναχτύπησε» ο λυκειάρχης του 1ου λυκείου Τρικάλων. Εδιωξε -όπως είχε κάνει και πέρσι τέτοιες μέρες- 20 μαθητές του σχολείου επειδή φορούσαν παντελόνι τύπου βερμούδα.

Η τελευταία μέρα των μαθημάτων επεφύλασσε αναταραχή για τους μαθητές του σχολείου. Ο λυκειάρχης Θανάσης Νάστας επέπληξε 20 αγόρια και τους ζήτησε να φύγουν και να επιστρέψουν αφού πρώτα περάσουν από τα σπίτια τους κι αλλάξουν παντελόνια.

Οι μαθητές έφυγαν, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η στάση των υπεύθυνων της Διεύθυνσης ήταν προκλητική και υποκριτική. Τους είπαν ότι δεν υπάρχει κανόνας για το πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά τους συνέστησαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του διευθυντή», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου λυκείου Τρικάλων, Γιάννα Κωνσταντινίδου.

Τελικά οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με την ίδια ενδυμασία, ενώ χθες σε «ένδειξη συμπαράστασης» σχεδόν όλα τα αγόρια του σχολείου φορούσαν βερμούδες. «Θα δω τι θα κάνω με σας», τους είπε από μικροφώνου ο λυκειάρχης, που δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, αλλά τα παιδιά φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει με κάποιον τρόπο τις επόμενες μέρες, στη διάρκεια των εξετάσεων.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι πέρσι στις 21 Μαϊου ο ίδιος λυκειάρχης απέβαλε τρία παιδιά από την αίθουσα, την ώρα μάλιστα που είχαν πάρει τα θέματα και ξεκινούσαν να γράψουν για τις προαγωγικές εξετάσεις, επειδή φορούσαν βερμούδες. Χάρη στην επέμβαση των καθηγητών τα παιδιά επέστρεψαν στην αίθουσα, αλλά η ψυχολογία τους και η διάθεσή τους να γράψουν είχε καταποντιστεί...


«Στο σχολείο γίνονται φοβερά πράγματα και τόσο η διεύθυνση, όσο και το υπουργείο Παιδείας τον καλύπτουν. Τα παιδιά ντύνονται ευπρεπώς, τα παντελόνια αυτά είναι λίγο κάτω από γόνατο, είναι στη μόδα και τα φορούν όλη τη μέρα. Δεν είναι προκλητικά και είναι άδικο να κρίνονται 16χρονα και 17χρονα από την εμφάνισή τους», σχολίασε η κ. Κωνσταντινίδου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο λυκειάρχης-φιλόλογος Θ. Νάστας κάνει επιλεκτικά παρατηρήσεις και έχει βάλει στο...μάτι μόνο τα αγόρια, αφού ουδέποτε έχει αναφερθεί στην ενδυμασία και στη γενικότερη παρουσία των κοριτσιών.


ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: