Σάββατο, Αυγούστου 01, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΣΤΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ,ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Την ώρα που οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για το κρησφύγετο του Χρ. Καραβέλα -του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τα τέλη Μαΐου-, ένα έγγραφο-βόμβα της Ιντερπόλ αποκαλύπτει ότι στο Λίχτενσταϊν διεξάγεται μια άλλη δίκη εις βάρος του «ταμία» των μαύρων χρημάτων της γερμανικής εταιρείας.
Εκπληκτος, ο ανακριτής, Ν. Ζαγοριανός έλαβε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο από το ανώτατο δικαστήριο της πρωτεύουσας του Λίχτενσταϊν, Βαντούζ και έτσι ενημερώθηκε ότι κι εκεί διεξάγεται δίκη εις βάρος των Χρήστου και Μάρθας (συζύγου) Καραβέλα με την κατηγορία του ξεπλύματος!
Πληροφορήθηκε έτσι ταυτόχρονα ότι έχουν εντοπιστεί και άλλοι λογαριασμοί του Καραβέλα, ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε ενεργό ρόλο στο μοίρασμα του «μαύρου» χρήματος και μετά το 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από τις οικονομικές υπηρεσίες της Siemens Hellas, στο τέλος της δεκαετίας του '90, ο Χρ. Καραβέλας ανανέωσε την συνεργασία του με τη γερμανική εταιρεία, υπογράφοντας απλή σύμβαση έργου...

Η δίκη στο Λίχτενσταϊν προβληματίζει έντονα τους έλληνες εισαγγελείς, αφού καταλαβαίνουν πλέον ότι έχουν δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου με τις εταιρείες και τους λογαριασμούς του Χρ. Καραβέλα που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο και στην Ελβετία. Η διαδικασία στην ελβετική δικαιοσύνη, μάλιστα, έχει «κολλήσει», αφού ο Χρ. Καραβέλας έχει προσφύγει σε αυτή ζητώντας να μην ανοιχθούν οι λογαριασμοί του και οι ελβετοί δικαστές έχουν ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τις ελληνικές αρχές. Εκκρεμότητες έχουν ανακύψει και από τους λογαριασμούς της Ιταλίας.
Με το έγγραφο από το Λίχτενσταϊν ζητείται από τις ελληνικές αρχές το ποινικό μητρώο του Χρ. Καραβέλα, ποιες κατηγορίες τον βαρύνουν και αν του έχει ασκηθεί δίωξη και για άλλες εγκληματικές πράξεις.
Οπως είναι γνωστό, το σκάνδαλο της Siemens αποκαλύφθηκε, όταν ανώνυμη επιστολή εστάλη στην ανεξάρτητη Αρχή κατά του Ξεπλύματος στην Ελβετία και κατέγραφε την κίνηση κολοσσιαίων «μαύρων» ποσών από τα ταμεία που είχε δημιουργήσει η γερμανική εταιρεία για τις «ωφέλιμες» πληρωμές πολιτικών
ή και άλλων κρατικών στελεχών ανά τον κόσμο.

Οσο και αν φαίνεται περίεργο, η έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο δεν άρχισε από τη Γερμανία, αλλά από την εισαγγελία της Γενεύης, όπου εντοπίστηκαν και οι ύποπτοι λογαριασμοί, κυρίως σε δύο ελβετικές τράπεζες της Γενεύης.
Σε αυτές διατηρούσαν λογαριασμούς και πολλοί από τους έλληνες κατηγορούμενους, με πρώτον τον προφυλακισμένο πλέον Πρόδρομο Μαυρίδη, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί και δικογραφία στην Ελβετία!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ...ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ...ΟΥΤΕ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΕΛΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: