Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

200000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ,ΕΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ...

Διακόσιες χιλιάδες άτομα στη χώρα μας είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ, 5.000 θάνατοι τον χρόνο οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που θα παρουσιαστεί στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γενικότερα σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.
«Το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών και τραυματισμών, είναι υπεύθυνο και για εκτεταμένες κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας» τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Διακογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων, δηλαδή το 15% του ενηλίκου πληθυσμού, καταναλώνουν σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

ΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ,
ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...
ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΜΑΣ...


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ...Ή Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2009


πηγη:Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: