Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΚΟ...

Ο Δήμος Ελληνικού επανέρχεται δριμύτερος και την ερχόμενη Κυριακή το πρωί ζητάει από τους πολίτες να διεκδικήσουν μαζί τον χώρο των 50 στρεμμάτων της πρώην αεροπορικής βάσης (129 ΠΥ) στη βορειοανατολική άκρη του παλαιού αεροδρομίου.

Πρόκειται για έναν χώρο με δεκάδες ευκαλύπτους και υψηλόκορμα δέντρα που σώθηκαν χάρη στην ελληνική αεροπορική βάση και απειλούνται τώρα από τα σχέδια του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για τους νέους αυτοκινητόδρομους που θα διατρέξουν τον Υμηττό, ενώνοντας το παλαιό αεροδρόμιο (και τη νέα «πόλη» που σχεδιάζεται εδώ) με τα Μεσόγεια. Ο χώρος αυτός, που καταλήγει σε μια «γλώσσα πρασίνου» κοντά στον ανισόπεδο κόμβο της Βουλιαγμένης με την οδό Αλεξιουπόλεως, απελευθερώνεται με την απομάκρυνση της αεροπορικής βάσης, ένα μέρος του έχει ήδη καταληφθεί από τον νέο σταθμό μετρό «Αργυρούπολη» και ο Δήμος Ελληνικού διεκδικεί το υπόλοιπο μέρος. Στόχος, να λειτουργήσει ως χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους όλου του λεκανοπεδίου αλλά και της γύρω περιοχής που εδώ και χρόνια επιβαρύνονται από τη λειτουργία των αμαξοστασίων της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) και του τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης είχε καλέσει και πάλι τους κατοίκους σε συγκέντρωση για τον ίδιο σκοπό. Ολοι μαζί άνοιξαν το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου και πέρασαν μέσα από τον χώρο φτάνοντας έως την κεντρική πύλη στην πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Από τότε ήδη εκκρεμούσαν οι απαντήσεις των υπουργείων Οικονομίας και Αμυνας στο αίτημα του δήμου. Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν κάποιες επαφές αλλά όλα «πάγωσαν» με την προκήρυξη των εκλογών.

Το ραντεβού είναι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ., στη διασταύρωση των οδών Βοσπόρου και Δραγατσανίου, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Ανοιγμα εισόδου στο πάρκο
- Διαχωρισμό του από τα υπόλοιπα μέρη των στρατιωτικών χρήσεων
- Καθαρισμός χώρου
- Τοποθέτηση παιδικής χαράς και γηπέδου 5 επί 5.

Ο δήμος καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να φέρει μαζί του το ποδήλατό του, την μπάλα του, την παρέα του, το κέφι και προπαντός να μην ξεχάσει την αγωνιστική του διάθεση...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2009

1 σχόλιο:

Sardanapalus είπε...

Ολοι εκει μπας και δουμε χωρο πρασίνου στην αθηνα γιατι και το ελληνικό τσιμέντο θέλει να το κανει ο κωλο - σουφλιάς και οι πατρόνες του.