Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ 80ΕΚ.ΕΥΡΩ...ΕΝΩ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ 5ΜΗΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!

Σε πεντάμηνη στάση πληρωμών προς τους φαρμακοποιούς έχει προχωρήσει το Δημόσιο. Μόνο το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων οφείλει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς της Αττικής για συνταγές ασφαλισμένων του από τον περασμένο Απρίλιο. Αλλα 80 εκατομμύρια οφείλουν -για το ίδιο διάστημα- τα Ταμεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των Νομικών, των Μηχανικών και των Υγειονομικών.

Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κάνει λόγο για συνεχιζόμενη στάση πληρωμών, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες φαρμακοποιούς: «Κάθε μήνα σωρεύεται χρέος 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο και ακόμη 20 εκατομμυρίων από τα άλλα Ταμεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, οι φαρμακοποιοί δεν θα συνεχίσουν να παρακολουθούν απαθείς την αδιαφορία και την ασυνέπεια της πολιτείας και θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων τους και την εφαρμογή των νόμων.

Στην περίπτωση που προχωρήσουν σε αναστολή εκτέλεσης συνταγών, θα υπάρξει επιβάρυνση και ταλαιπωρία για πολλές χιλιάδες ασφαλισμένων. Οι φαρμακοποιοί πιέζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά του Δημοσίου, καθώς υποχρεώνονται να δανείζονται από τις τράπεζες υπέρογκα ποσά.
Οι εκπρόσωποι της πολιτείας -σημειώνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ- έχουν δώσει επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις για τακτοποίηση των οφειλών του Δημοσίου από την αρχή του χρόνου. Τακτική του Δημοσίου, όμως, είναι να μην πληρώνει και να μετακυλίει το κόστος λειτουργίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Λουράντος θεωρεί ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται και στην πρόσθετη γραφειοκρατία που υπάρχει στα Ταμεία, τα οποία συγχωνεύτηκαν πρόσφατα: «Τα βήματα του Δημοσίου ακολουθούν και τα προσφάτως ενοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ενοποιήθηκαν για να εξυγιανθούν, αλλά όπως φαίνεται αντί για εξυγίανση οδηγούνται στην πτώχευση».
Οι υπηρεσίες των συγκεκριμένων Ταμείων -εξηγεί- καλούνται να υπηρετήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχαν πριν από την ενοποίηση και τις νέες, τις οποίες προβλέπει ο νέος φορέας. Οι διαδικασίες αυτές αυξάνουν το κόστος λειτουργίας τους, καθυστερώντας παράλληλα και τις πληρωμές.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2009

ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και δεν γαμιεται. Ρε πρεζα να πανε να γαμιθουνε μην στεναχωριεσε , απο το ebay θα παμε να τα αγοραζουμε μωρε να τα παιρνουμε με εκπτωση γαματη η θα τα κανουμε τα φαρμακα download απο το ιντερνετ .

Αλλα στασου , ποια φαρμακα και αιδιες ας πεθανουμε ολοι μια ωρα αρχιτερα αφου εκει θα μας φτασουν ετσι κ αι αλλιως οι τσογλανοι.