Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΡΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ...

ΑΝΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΝΑΟΙ,ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ...

Ζήτημα νομιμότητας κατά τη διαδικασία αδειοδότησης ναών ετερόδοξων θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς επίσης και στη ληξιαρχική καταχώριση γάμων των μελών τους επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή, μακρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης ναών δεν οφείλονται σε απλή διοικητική δυσλειτουργία, αλλά απορρέουν από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία δεν περιορίζεται στον εύλογο έλεγχο των προϋποθέσεων που θέτουν το Σύνταγμα και η κοινή πολεοδομική νομοθεσία.
Αντίθετα, υποδεικνύει έλεγχο σκοπιμότητας, ενώ ορίζει ως πρόσθετο κώλυμα όχι μόνο τον προσηλυτισμό αλλά και «οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε βάρος της επικρατούσης θρησκείας», προϋποθέσεις οι οποίες αντίκεινται -σύμφωνα πάντα με τον Συνήγορο του Πολίτη- στις σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εισηγείται την αναθεώρηση της σχετικής γνωμοδότησης, καθώς, όπως υπογραμμίζει, η εξ αυτής προερχόμενη πρακτική θα μπορούσε εκτός των άλλων να οδηγήσει τη χώρα μας σε περιπέτειες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Οσον αφορά, δε, το ζήτημα της ληξιαρχικής καταχώρισης γάμων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τυπικό ετερόδοξων θρησκευτικών κοινοτήτων, η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι τα ληξιαρχεία θα όφειλαν να αρκούνται στον έλεγχο της ταυτότητας του θρησκευτικού λειτουργού που έχει τελέσει τον γάμο και να μην προϋποθέτουν, όπως συνήθως γίνεται, την ύπαρξη «νομίμως λειτουργούντων ναών».
Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ ξυπνησε ο κοσμος Αντωνακι !!!!

Το παπαδαριο καποτε ριμαξε ολα τα αρχαια της Ελλαδας για να εχει αποκλειστικοτητα , αλλα τελικα οτι και να κανουν θα τα παρουν τα αρχιδια μας στο τελος . Ειναι ζητημα χρονουν να χτιζονται και αλλοι ναοι , πραγμα που δεν ειναι κακο .
Λευτερια στο βατοπαιδι ωρε τραγοπαπες !!!!!

Sardanapalus είπε...

Συγχαρητήρια που μιλάτε για αυτό το θέμα καθώς αρκετοί μαλάκες θεωρούν καποια αυτονοητα πραγματα ταμπου. Δεν ειναι ανθελληνες οσοι υποστηρίζουν τα δικαιώματα καποιων μειονοτήτων. Στη Θράκη μεχρι πριν λιγα χρόνια απαγορευόταν στους μουσουλμάνους να αγοράζουν δικη τους περιουσια με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειας παπουδες παιδια εγγονια να μενουν στα ιδια σπιτια για ολη τους τη ζωη. Οι Ελληνες δυστυχως ειμαστε πιο φασίστες απο οτι θελουμε να νομίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Φοβούνται ρε οι αμόρφωτοι ελληνες μήπως και χάσουν την θρησκεια τους

Ρε ξεκολλάτε ρε ηλιθοι οτι δεν μας πήραν απο την Ελλαδα με τους πολέμους τωρα ,οχι τα παίρνουν, τα εχουν παρει ήδη ο γερμαναραδες και οι ευροπαιοι

* που κολαει το παπαδαριο εδω ??? Δεν εχετε ιδεα τι συμφωνιες εκαναν οι μουσατες μυροφορεμενες τσουλαρες επι εποχες πολεμων !!!!


#
φιλικα