Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΞΕΣΠΙΤΩΣΑΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ...

Περισσότεροι από εκατό πρόσφυγες στέκονταν χθες το απόγευμα με απόγνωση στο πεζοδρόμιο της οδού Γ. Παπανδρέου στη Δάφνη. Φόρτωναν τα ελάχιστα προσωπικά τους είδη στο φορτηγό του δήμου με εντολή των αστυνομικών κι έλεγαν ότι ξύπνησαν χθες, την ημέρα του Ραμαζανιού, υπό την απειλή των όπλων. Και ακολούθησε το ξεσπίτωμα από την αθλιότητα όπου προσπαθούσαν να ζήσουν.

«Ολοι Κούρδοι είμαστε. Από το Β. Ιράκ. Ζούμε στα 22 δωμάτια της μικρής πολυκατοικίας. Ο ιδιοκτήτης είναι Ελληνας από την Τουρκία. Ερχεται να πάρει χρήματα κι εξαφανίζεται», απαντούν δείχνοντας τον ιδιοκτήτη που στέκεται ανάμεσα στους αστυνομικούς.
Ο Μοχάμετ Ραγκάρ δείχνει μια απόδειξη που αναγράφει ότι πλήρωσε 1.000 ευρώ και άλλες που γράφουν 150 ευρώ τον μήνα. Τα ίδια πλήρωναν κάθε μήνα για να κοιμούνται εκεί κι οι συμπατριώτες τους: «Βρήκα δουλειά μόνο για δύο μέρες, δεν είχα να πληρώσω. Στηνόμαστε κάθε πρωί στην πιάτσα για να μας πάρουν για δουλειά, 10-30 ευρώ μεροκάματο. Αλλά κάθε μήνα πληρώνω. Μένουμε έξι χρόνια εδώ», λέει ο Αλί δείχνοντας απόδειξη αξίας 50 ευρώ. Καμία απόδειξη δεν έχει ημερομηνία. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο σπιτιού. «Πρόκειται για δουλεμπόριο», σχολιάζουν οι αστυνομικοί.

Πολλοί κατάφεραν να φθάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνελήφησαν και απελάθηκαν στη χώρα μας. Ο Σαΐντ επέστρεψε από τη Φινλανδία: «Με γύρισαν πίσω. Πού να πάω να ζήσω;». Ο Χαμίντ απελάθηκε από την Αγγλία. Λίγοι έχουν χαρτιά, σχεδόν όλοι υπέβαλαν αιτήματα ασύλου και περιμένουν απάντηση.

Ας δουμε τωρα και την αποψη των γειτονων...

Ανεβοκατεβαίνουν τις βρώμικες σκάλες μεταφέροντας σιδερένια κρεβάτια, στρώματα που φορτώνουν στο φορτηγό. «Βρωμάει ο τόπος», φωνάζει μια γειτόνισσα. «Είμαστε παράνομοι, άνεργοι. Πλενόμαστε με κρύο νερό από ένα σπασμένο σωλήνα. Ανάβουμε κεριά γιατί δεν έχουμε ρεύμα», εξηγεί ο Αλί, κρατώντας μια φωτογραφία της μάνας του.

Προσθέτει ότι «σήμερα γιορτάζουμε το Ραμαζάνι. Μας ξύπνησαν το πρωί οι αστυνομικοί με τα όπλα. Οσοι δεν έχουμε χαρτιά θα πάμε φυλακή για έξι μήνες».

Ο αντιδήμαρχος Αγ. Δημητρίου Θεόφιλος Αναστασιάδης εξηγεί ότι «εδώ και χρόνια μένουν στο κτίριο περίπου 200 Κούρδοι. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες των γειτόνων και του παρακείμενου σχολείου για μύρια προβλήματα που αφορούν θέματα υγιεινής και όχι ασφάλειας. Οι περίοικοι έθεσαν το ζήτημα σε αρκετά δημοτικά συμβούλια. Οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι θύματα εκμετάλλευσης, θα φιλοξενηθούν για 2-3 μέρες στις δημοτικές κατασκηνώσεις στη Ραφήνα. Μετά θα δούμε...». *

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...
ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ...
ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ...
ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ...
ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΑ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
ΑΠΛΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: