Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΤΕΙ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ...

Τον παραλογισμό της νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας πλήρωσε ένας μαθητής,απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Πιερίας ο οποίος, ενώ πέτυχε σε σχολή των ΤΕΙ, δεν θα φοιτήσει γιατί στο μεταξύ είχε την ατυχία να αρρωστήσει.
Και όλα αυτά τα τραγελαφικά έγιναν διότι, σύμφωνα με τον νόμο, τα παιδιά πρώτα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και μετά ενδοσχολικές για να πάρουν απολυτήριο από το σχολείο.
Την τραγική, για τον μαθητή, ιστορία, που τώρα τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στη Β Αθήνας κ. Γρηγόρης Καλομοίρης και έχει ως εξής, όπως ο ίδιος την περιγράφει:
Ο μαθητής Λ. Τσενγκιλίδης φοιτούσε σε ΕΠΑΛ της Κατερίνης, πήρε μέρος κανονικά στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από τα 1.000 μόρια, τα οποία αποτελούν τη βάση για την εισαγωγή των αποφοίτων ΕΠΑΛ στα ΤΕΙ.

Στη συνέχεια ο μαθητής έπρεπε, όπως προβλέπει ο νόμος, να δώσει και τις εξετάσεις στο σχολείο για να πάρει το απολυτήριό του, αλλά δεν μπόρεσε διότι αρρώστησε.
Ο παραλογισμός συνεχίζεται σε αυτό το σημείο, καθώς ο νομοθέτης δεν δίνει το δικαίωμα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις λόγω ασθενείας πέραν της εξεταστικής περιόδου.

Κατόπιν αυτού ο μαθητής δεν πήρε απολυτήριο και συνεπώς δεν κατατάχθηκε στους επιτυχόντες των ΤΕΙ. Βέβαια το παιδί έδωσε εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και πήρε το απολυτήριό του, αλλά αυτό πλέον είναι δώρον άδωρον, αφού δεν μπορεί να γραφτεί στα ΤΕΙ και έτσι θα πρέπει να επαναλάβει τις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου τον Ιούνιο, έχοντας χάσει μια χρονιά αλλά και την ψυχική του ηρεμία.
Οπως τόνισε ο καθηγητής του παιδιού και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Στάθης Συμεωνίδης, «όταν πήρε το παιδί εξιτήριο από το νοσοκομείο είχε λήξει η εξεταστική περίοδος για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και έτσι ακυρώθηκε και η βαθμολογία που είχε πετύχει στις Πανελλαδικές και φυσικά δεν μπορεί να γραφτεί σε σχολή των ΤΕΙ.
Η περίπτωση αυτή δείχνει μια απαράδεκτη κατάσταση, αφού ο νομοθέτης θα μπορούσε να δίνει στα παιδιά για τέτοιες περιπτώσεις τη δυνατότητα να κατατάσσονται στις σχολές τον Σεπτέμβριο και αφού έχουν πάρει το απολυτήριό τους».

Οι καθηγητές της περιοχής στηρίζουν τον μαθητή και σε συνεργασία με τους γονείς του έστειλαν σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στο παιδί να εισαχθεί ως υπεράριθμος σε σχολή των ΤΕΙ, καθώς υπάρχει ανάλογη προηγούμενη περίπτωση που δικαιώθηκε από το ΣτΕ.
Οπως λένε όμως οι καθηγητές της περιοχής φοβούνται τη γραφειοκρατία και σε τέτοια περίπτωση θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη γιατί «είναι κρίμα για το παιδί που αυτή τη στιγμή είναι απελπισμένο και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου».
Η περίπτωση αυτή πάντως δείχνει ότι τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων (φέτος εισήχθησαν μόλις 3.050 στα ΤΕΙ) είναι τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Ας δουμε τωρα τι λεει ο μαθητης για το παραλογο αυτο νομο...
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να εγγραφώ έστω και στο επόμενο εξάμηνο στη σχολή που πέρασα. Ο νόμος του υπουργείου Παιδείας είναι άδικος. Δεν θέλω να χάσω χρόνο από τη ζωή μου
και να ξαναδώσω εξετάσεις του χρόνου.

Κάτι λείπει από τον νόμο και
γι αυτό θα πρέπει ο υπουργός να τον επανεξετάσει.

Οταν αρρώστησα ανησύχησα
και τηλεφώνησα στο σχολείο να τους ρωτήσω τι θα γίνει.

Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα
και θα δώσω εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Προφανώς ούτε και αυτοί γνώριζαν καλά
τους νόμους και έτσι βρέθηκα σε αυτή τη θέση.

Αν ήξερα ότι θα μείνω εκτός ΤΕΙ, θα έβγαινα από το νοσοκομείο και θα έγραφα εξετάσεις, έστω και πολύ άρρωστος.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ;;;
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ;;;;
ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2009


ethnos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέμα που βρήκες και κάθεσε και γράφεις τόσα.
Αυτή είναι η διαδικασία τι να κάνουμε.
Συγκέντρωσε 1000 μόρια το γράφεις λες και αρίστευσε και θα χάσουν τα ΤΕΙ το κελεπούρι.
Καλά να είναι το παιδί και θα γραφτεί του χρόνου, Ας ξεκουραστεί τώρα γιατί πρέπει να διάβασε πολύ και να κουράστηκε αφού συγκέντρωσε 1000 μόρια.

Ανώνυμος είπε...

Και 1000 να ήταν μπράβο του....
Γιατί άλλοι ούτε 1000 δεν πετυχένουν!
Όρεξη μεγάλη έχουν μερικοί να ειρωνεύονται....
Μπράβο και σε σένα λοιπόν.

"Ας ξεκουραστεί τώρα γιατί πρέπει να διάβασε πολύ και να κουράστηκε αφού συγκέντρωσε 1000 μόρια."

Εσυ μάλλον κουράστηκες περισσότερο από αυτόν, ΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!
Συνέχισε να ειρωνεύεσαι άλλους που δεν μπαίνουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ ή περνάν με ελάχιστα μόρια.

Και που 'σαι μάγκα μου... μάθε να σέβεσαι και να μην ειρωνεύεσαι!!!
'Αντε μπράβο, γιατί το έχουν παρατραβήξει μερικοί σε αυτό τον κόσμο.

Μην συγκρίνεις την αρρώστια με την κούραση, εύχομαι το δικο σου παιδί αν δεν έχει μπει ακόμη σε ΑΕΙ να συγκεντρώσει πάνω απο 1000 μόρια.... για να μείνεις ικανοποιημένος/η και να μην του τύχει κάτι τέτοιο.

Και κάτι τελευταίο, ειρωνεύσου πρώτα τον εαυτούλη σου και μετά τους άλλους.
Cheers.....