Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΩΝ...

Το πτωμα του Νικου Σεργιανοπουλου,
μεσα σε λιμνη αιματος.

«Τη φυλακή τη γλίτωσα, μ΄ αυτούς πώς θα ξεμπερδέψω» φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος σε μία φίλη του περίπου τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του από τον Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι.
Τη στιχομυθία, που αποτυπώνει την αγωνία του ηθοποιού, ο οποίος έξι μήνες πριν είχε συλληφθεί για κατοχή κοκαΐνης, μετέφερε στην ανακρίτρια η αδελφή του, ενώ- όπως έχει καταθέσειακόμα έναν στενό φίλο του θύματος σε ανύποπτο χρόνο τον είχε... προειδοποιήσει πως «από βδομάδα θα μάθεις κάτι και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό».

Oι «κακοί οιωνοί», τους οποίους ο Ν. Σεργιανόπουλος δεν θέλησε τότε να εξηγήσει περαιτέρω, περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο βούλευμα με βάση το οποίο ο δράστης της δολοφονίας του παραπέμπεται σε δίκη. Και στις σελίδες του υπάρχει η «ομολογία» του ηθοποιού σε ιδιωτικό ντετέκτιβ ότι «έμπλεξε», αρνούμενος όμως να ακολουθήσει τη συμβουλή του να καταφύγει στην Αστυνομία. Επιφυλάχθηκε να του προσκομίσει στοιχεία, αλλά δεν πρόλαβε...
Όλες αυτές οι καταθέσεις προσώπων από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού θα ξεδιπλωθούν στη δίκη του 30χρονου Γεωργιανού που αρχίζει τη Δευτέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο δράστης αποφάσισε και τέλεσε την αξιόποινη πράξη του στις 3 Ιουνίου 2008, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως μαρτυρούνκατά τα αναφερόμενα στην εισαγγελική πρόταση- οι 21 μαχαιριές που κατάφερε στο θύμα του. Ο ίδιος, ο οποίος συνελήφθη σχεδόν δύο μήνες μετά το έγκλημά του, ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής όταν κάρφωσε το μαχαίρι στο θύμα του.
Από το βήμα του μάρτυρα θα περάσουν όλοι εκείνοι που γνώριζαν τον Νίκο Σεργιανόπουλο, μοιράστηκαν ρόλους και επαγγελματικές επιτυχίες, αλλά και προσωπικές στιγμές και οι οποίοι μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του έμεναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
«Την επικινδυνότητα του τρόπου ζωής του και των τυχαίων ερωτικών συνευρέσεών του είχαν επισημάνει πολλές φορές οι στενοί του φίλοι, καθώς έμπαιναν στο σπίτι του άγνωστοι άνθρωποι, άσχετοι με τη ζωή του, διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως Άραβες και Αιγύπτιοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρότασή της για την παραπομπή του κατηγορουμένου, επικαλούμενη μαρτυρίες ανθρώπων από το περιβάλλον του θύματος.
Η ακροαματική διαδικασία, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, θα κινηθεί πάνω σε λεπτές ισορροπίες τόσο από την πλευρά της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής. Και αυτό, γιατί όλοι οι παράγοντες της δίκης έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία της μνήμης ενός δολοφονημένου ανθρώπου όσο και με το δικαίωμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

Ο δράστης εξάλλου έχει ομολογήσει την πράξη του. Και όπως όλα δείχνουν, η μάχη του θα περιοριστεί στο πεδίο της ενδεχόμενης αναγνώρισης ελαφρυντικών.
Οι δικαστές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, δέχονται ότι ο κατηγορούμενος την ώρα της δολοφονικής επίθεσης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο ηθοποιός υπό την επήρεια ναρκωτικών και διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών. Και ακολουθούν μάλιστα το σκεπτικό της εισαγγελέως που απορρίπτει τον ισχυρισμό του δράστη ότι για πρώτη φορά συνάντησε τον ηθοποιό τη μοιραία εκείνη ημέρα αναφέροντας: «Ο κατηγορούμενος δεν ήταν ανυποψίαστος όταν μετέβη στην οικία του θύματος, για τον τρόπο ζωής του και τις επιλογές του. Κανένα γεγονός δεν συνηγορεί στην αιφνίδια υπερένταση και έξαψη του αισθήματος της οργής ή του φόβου για τη ζωή του, ώστε να θεωρηθεί ότι τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής. Αντίθετα, η επαγγελματική σχεδόν ευστοχία και ακρίβεια με την οποία έπληξε σε καίρια σημεία το θύμα, η ψυχρότητα, η σκληρότητα και η μεθοδικότητα αποκαλύπτουν ότι είχε επίγνωση της κατάστασης και των πράξεών του».

Χρήση κοκαΐνης έκαναν θύτης και θύμα, κατά τους ισχυρισμούς του 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος απολογούμενος στην ανακρίτρια είχε δώσει τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν από τη στιγμή που αποφάσισε να ακολουθήσει τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο στο σπίτι του. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι η δική του βίαιη συμπεριφορά προκλήθηκε από την πρόταση του θύματος για ερωτική συνέρευση. Και προσθέτει ότι εκείνη ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησε αγνοώντας- κατά τους ισχυρισμούς του- την ταυτότητα του άγνωστου άντρα. Περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος ο κατηγορούμενος υποστηρίζει:
«Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον μαχαίρωσα. Όταν κατάλαβα ότι ήταν πλέον νεκρός τον έσπρωξα από πάνω μου για να μπορέσω να σηκωθώ. Σκούπισα τα χέρια μου από το αίμα με ένα άσπρο πανί και στη συνέχεια πήγα στο μπάνιο να πλυθώ. Μπήκα μέσα στην μπανιέρα, έριξα λίγο νερό πάνω μου για να φύγουν τα αίματα. Βγήκα από την μπανιέρα και φόρεσα κατ΄ ευθείαν τα ρούχα μου, που τα είχα αφήσει στο δωμάτιο που είχε γίνει πριν από λίγο το κακό (...) Μόλις ντύθηκα, πήρα το μαχαίρι και το έπλυνα στην κουζίνα. Μετά πήγα σε όλα τα δωμάτια και τα έκανα άνω- κάτω, για να νομίσουν ότι κάποιος κλέφτης μπήκε στο σπίτι και σκότωσε τον Σεργιανόπουλο. Από το σπίτι αποφάσισα να πάρω δύο laptop που βρήκα πάνω σε ένα γραφείο. Επίσης πήρα και το κινητό του.

Πήγα στην πόρτα και διαπίστωσα ότι ήταν κλειδωμένη. Σκέφτηκα να τη σπάσω για να φύγω. Πήρα ένα εργαλείο από το τζάκι και άρχισα να τη χτυπάω. Διαπίστωσα όμως ότι, ενώ εξωτερικά ήταν ξύλινη, μέσα ήταν σιδερένια. Κατάλαβα ότι έτσι δεν θα μπορούσα να φύγω. Άρχισα να ψάχνω το σπίτι, μήπως βρω το κλειδί της πόρτας. Ψάχνοντας βρήκα στο συρτάρι του κομοδίνου ένα ακόμα κλειδί. Το δοκίμασα και ήταν αυτό που άνοιξε την πόρτα. Έφυγα γρήγορα από το διαμέρισμα παίρνοντας μαζί μου, εκτός από τα laptop και το κινητό, εκατό ευρώ που βρήκα στο πορτοφόλι του Σεργιανόπουλου και το κλειδί του αυτοκινήτου που ήταν πάνω στο τραπεζάκι.. Βγήκα από την πολυκατοικία, περπάτησα λίγο και σε έναν κάδο πέταξα το κλειδί του διαμερίσματος και του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια μπήκα σε ένα ταξί που με έφερε στο σπίτι μου, στην πλατεία Βικτωρίας».

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΠΟΣΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΕΙΧΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ,ΕΑΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΙΠΑ,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ,ΕΑΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΝΑΤΑ...ΜΕ ΑΙΜΑ,ΣΠΕΡΜΑ,ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: