Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΝΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ,Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...

Φωτιές έχει ανάψει η δημιουργία Β'Καρδιολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Γιατροί καταγγέλλουν ότι ενώ υπήρχαν άλλες πιο επείγουσες ανάγκες δημιουργίας κλινικών ή ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών η Β' Καρδιολογική δημιουργήθηκε, 5,5 χρόνια τώρα, μόνο για να βολευτεί «γαλάζιο παιδί».
Η διοικήτρια του Τζανείου Νοσοκομείου, Ευαγγελία Γιαννακάκου, υποστηρίζει ότι ο νόμος την πιέζει για την εφαρμογή του και για να μην υποκύψει σε κάθε λογής συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις γραπτές καταγγελίες των γιατρών, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής:
Στις 27 Μαΐου 2004 ιδρύεται Β' Καρδιολογική Κλινική για την τακτοποίηση κομματικού στελέχους της Ν.Δ. Καθώς δεν έχει συσταθεί η κλινική στο Τζάνειο, τοποθετείται στο Νοσοκομείο Χίου.
Στις 30 Μαρτίου 2007 δημιουργείται τελικά η κλινική με ΦΕΚ 2245/22-11-2007. Η θέση διευθυντή της Β'Καρδιολογικής, υποστηρίζουν, προκηρύσσεται με συνοπτικές διαδικασίες και μέλη της επιτροπής είναι κομματικά στελέχη της Ν.Δ., οπότε εκλέγεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος.
Διορίζεται τελικά στις 12 Μαρτίου 2009. Η εκλογή του, τονίζουν, επισπεύδεται πριν από την ψήφιση του νέου νόμου, που θα ετίθετο σε ισχύ από 1/1/2009 για την εφαρμογή του πολυδιευθυντικού συστήματος.
Ο νέος διευθυντής, τονίζουν, ουσιαστικά διευθύνει μια ανύπαρκτη κλινική, αφού δεν υπάρχει έμψυχο υλικό να τη στελεχώσει.

Στις 8 Ιουλίου 2009, περίπου 15 γιατροί της Α'Καρδιολογικής Κλινικής με έγγραφό τους προς το Δ.Σ. και το επιστημονικό συμβούλιο ζητούν με βάση τον νέο νόμο (11/3/2009) «τη λειτουργία
ενός ενιαίου καρδιολογικού τμήματος».

Το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, με έγγραφό του στις 14 Ιουλίου 2009 προς τη διοίκηση, υπογραμμίζει ότι «με τις υπάρχουσες συνθήκες η λειτουργία της νέας καρδιολογικής κλινικής είναι αδύνατη». Ζητεί, δε, από το Δ.Σ. την επίλυση
των άλλων υπαρκτών προβλημάτων του νοσοκομείου.

Η νεοεκλεγείσα διοικήτρια στο Δ.Σ. της 29ης Ιουλίου 2009 θέτει θέμα και πάλι της Β'Καρδιολογικής Κλινικής.
Παρά την αντίδραση του επιστημονικού προσωπικού, στις 31 Ιουλίου 2009 κυκλοφορεί έγγραφο Δ.Σ. με το οποίο ζητεί από τους ενδιαφερομένους «να επιδείξουν ενδιαφέρον
για τη στελέχωση της νέας κλινικής».

Δύο ημέρες μετά προκηρύσσονται εκλογές. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 κυκλοφορεί με υπογραφή της Ευαγγελίας Γιαννακάκου έγγραφο για την ισομερή κατανομή των ανεπτυγμένων κλινών μεταξύ των δύο τμημάτων κ.ά. Ζητεί από τους γιατρούς να δηλώσουν αν επιθυμούν να παραμείνουν στην Α'Καρδιολογική ή να μεταφερθούν στη Β' ώς τις 20/9/2009.
Με νέο έγγραφο στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 ανακοινώνεται σε γιατρούς της Α' Καρδιολογικής Κλινικής πόσοι θ' ανήκουν στο δυναμικό της Β' Καρδιολογικής.
Στις 21 Σεπτεμβρίου, γιατροί της Καρδιολογικής αποστέλλουν έγγραφο στη διοικήτρια καταγγέλλοντάς τη για παράνομες πράξεις, παραποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ., αψήφηση αποφάσεων του επιστημονικού συμβουλίου, παράνομες και προκλητικές προσπάθειες διχοτόμησης της ήδη λειτουργούσας καρδιολογικής κλινικής
εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Σε απάντηση όλων των καταγγελιών η διοικήτρια του Τζανείου, Ευαγγελία Γιαννακάκου, μας απάντησε ότι πρόθεσή της είναι να εφαρμόσει τον νόμο και να μην υποκύψει σε κανενός είδους συμφέροντα.

ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;;;
ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: