Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ...ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΣΥΝΕΒΕΙ...

Ο περσινός πόλεμος των πέντε ημερών ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία ξεκίνησε με ένα αδικαιολόγητο στρατιωτικό πλήγμα της Γεωργίας στην ασποσχισθείσα περιοχή της της Νότιας Οσετίας, έπειτα από μακρά περίοδο προκλήσεων και έντασης, είναι το συμπέρασμα της ερευνητικής επιτροπής που συνέταξε έκθεση υπό την αιγίδα της Ε.Ε. για τα αίτια της σύγκρουσης αυτής.

Οι συντάκτες της πολυαναμενόμενης έκθεσης, που ήταν το αποτέλεσμα ερευνών 10 μηνών, καταλήγουν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις τόσο της Γεωργίας, όσο και της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας παραβίασαν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο κατά τον πενθήμερο πόλεμο.
Επίσης επισημαίνουν ότι "εξακολουθεί να είναι σοβαρός ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα σύγκρουση". Εξάλλου, συμπεραίνουν ότι η πρώτη στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας στη γεωργιανή επίθεση ήταν "νόμιμη" για αμυντικούς σκοπούς, αλλά μεγάλο μέρος της ακόλουθης στρατιωτικής της δράσης ξεπέρασε τα λογικά όρια.

"Η έκθεση αποδεικνύει ότι η Ρωσία προετοίμαζε όλον τον καιρό τον πόλεμο αυτόν με αποκορύφωμα την 7η και την 8η Αυγούστου", δήλωσε ο Γεωργιανός υπουργός Επανένταξης Τέμουρ Γιακομπασβίλι σε δημοσιογράφους.
"Δεν μπορεί κανείς να βρει ούτε μία λέξη στην έκθεση αυτή που να λέει ότι η Γεωργία άρχισε τον πόλεμο", κατέληξε ο ίδιος.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 2 ΧΩΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kat arxin den xreiazomaste tin EE na mas pei oti oi georgianoi parakeinoumenoi apo tous amerikanous xekinisan na poulane tsampouka stous rossous mexri pou tous tsantisane kai telika ton ipiane neta sketa
vevaia se mia polemiki syraxi den polemane me to savoir vivre sigoura eginan akrotites kai apo tis 2 plevres

Ανώνυμος είπε...

Nai o malakas o Saakasvili nomize tha ton afhne o poutin na xorevei amerikanika.pali kala pou den ton kremase apo ta arxidia.Alla th malakeia enos thn plhrwnei o laos panta.

Ανώνυμος είπε...

Που να δεις και να δειτε τι έχει να κανει η Ρωσία στην Τουρκία... εδω ειμαστε!