Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ...ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ DEBATE ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΒΡΟΧΗ...ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ,ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

Τον μοναδικό τρόπο που τους απέμεινε για να ακουστεί η κραυγή αγωνίας τους στην Πολιτεία επέλεξαν οι εκατοντάδες μετανάστες που κρατούνται στην Παγανή, οι οποίοι σε ακόμη μία γενικευμένη εξέγερση χθες το απόγευμα έσπασαν τις πόρτες σχεδόν όλων των θαλάμων και ξεχύθηκαν στο προαύλιο του Κέντρου φωνάζοντας για την ελευθερία τους. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου αφού η Αστυνομία μοιάζει ανήμπορη να επιβάλει την τάξη σε ένα κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ και η Πολιτεία δεν έχει εναλλακτική λύση για το πρόβλημα των προσφύγων στο νησί.

Από την περασμένη Παρασκευή είχε αρχίσει στην Παγανή η εξέγερση, που κορυφώθηκε χθες το απόγευμα. Η παρατεταμένη κράτηση σχεδόν 800 μεταναστών σε άθλιους θαλάμους με τις γνωστές ελλείψεις και το γεγονός ότι εδώ και καιρό - όπως καταγγέλλουν- δεν προαυλίζονται καν ήταν αρκετά για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση.

Η εξέγερση συνεχίσθηκε με φωτιές στους πίσω θαλάμους όπου οι μετανάστες έσπασαν ό,τι βρήκαν, ενώ έσπρωχναν και χτυπούσαν με δύναμη τις καγκελωτές πόρτες των θαλάμων. Η μία μετά την άλλη οι πόρτες υποχωρούσαν και μέχρι τις 5.30 το απόγευμα είχαν ανοίξει σχεδόν όλοι οι θάλαμοι. Οι μετανάστες ξεχύθηκαν στον αύλειο χώρο του Κέντρου, όπου πανηγύριζαν και φώναζαν «Freedom»! με όση δύναμη είχαν.

Ένας μετανάστης από την Παλαιστίνη συμπλήρωνε χθες 24 ημέρες κράτησης στην Παγανή. Η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική. «Τους λέω ότι είμαι μεγάλος (ενήλικος) και εκείνοι μου λένε “όχι δεν είσαι”, τους λέω ότι είμαι 24 ημέρες εδώ και μου λένε ότι δεν είμαι. Τους λέμε πως το νερό δεν είναι καθαρό και μας λένε ότι είναι καθαρό. Πονάει. Είμαι τρελός; Είμαστε όλοι τρελοί; Όχι, θέλουμε μόνο την ελευθερία μας. Λυπάμαι γι΄ αυτό που γίνεται, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο. Δεν είμαι ζώο, είμαι άνθρωπος, θέλω την ελευθερία μου».

Γύρω στις 5 το απόγευμα ένα λεωφορείο των αστικών ΚΤΕΛ που ανέβαινε προς την Παγανή έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους που πίστεψαν ότι ήρθαν να μεταφέρουν κάποιους στο πλοίο. Αντί γι΄ αυτό, διαπίστωσαν ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο με μετανάστες (οικογένειες με γυναίκες και μικρά παιδιά) που μόλις είχαν φθάσει στο νησί. Στο Κέντρο Υποδοχής κάποιοι έκριναν σωστό να μεταφέρουν κι άλλους μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης που βρισκόταν τουλάχιστον για δύο ώρες υπό κατάληψη!

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ;;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ;;;;

ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Ή ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ...ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ;;;; )<= μα καλα , που ζεις ρε μεγαλε? παει τελιωσε ο πολεμος του 40 , δωσε χαιρετισματα στην Βεμπο
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ;;;;<= Ντουφεκισμος με 2 βαρδιες 11 πμ και 6 μμ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Ή ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ...ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ... <= τι του Δεκεμβρη δηλαδη ? θα πληρωθούμε το Δωρο χριστουγεννων και θα παμε για ψωνια στο MALL ουαου επιτελους !!!!


(Σαφως και ειρωνεύομαι , αφου τα τελευταία 30 χρονια ως ελληνες κοιταμε μονο την παρτη μας)