Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

ΑΘΩΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ...

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ 20ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ...ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΩΣΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και στην 32η τακτική ανακρίτρια δύο από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο Εμμανουήλ Γιόσπας και η Μυρτώ Παντέλογλου. Αλλά αργά χθες το βράδυ προφυλακίστηκε ο Γιόσπας ενώ η Παντέλογλου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Παναγιώτης Μασούρας και ο Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, θα απολογηθούν σήμερα λόγω κόπωσης της ανακρίτριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου «αναβαθμίστηκε» με μία ακόμη διάταξη που επιφυλάσσει στους τέσσερις συλληφθέντες αυστηρότερη ποινική μεταχείριση. Στην επιβαρυντική αυτή διάταξη, η οποία αποτελεί πλέον μέρος του κατηγορητηρίου, γίνεται λόγος για δράστες που εκτελούν πράξεις, όπως εκρήξεις, «με τρόπο ή σε έκταση ή υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως μια δημόσια αρχή ή διεθνή οργανισμό να εκτελέσει οποιαδήποτε πράξη ή να απόσχει αυτής ή να βλάψει σοβαρά τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού».

Οι απολογίες του Γιόσπα και της Παντέλογλου ήταν μαραθώνιες. Και οι δύο κράτησαν αρνητική στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η δικαστική λειτουργός επικέντρωσε τις ερωτήσεις στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου και στο τι ακριβώς συνέβαινε εκεί, αφού σύμφωνα με τις Αρχές, εκτός των άλλων, μέσα σε μια ντουλάπα βρέθηκε και μια κατσαρόλα με εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο φοιτητής Γιόσπας, ο οποίος μένει μαζί με τη μητέρα του στον πρώτο όροφο της κατοικίας στο Χαλάνδρι, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του να γίνεται κάτι το παράνομο στο σπίτι του εξαδέλφου του και συγκατηγορουμένου του Χατζημιχελάκη. Ο Γιόσπας επέμεινε: «Είναι αδιανόητο και πέρα από κάθε αίσθηση δικαίου να κατηγορούμαι ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ως συμμέτοχος σε ένα τόσο βαρύ αδίκημα εκ του γεγονότος και μόνο ότι σύχναζα στο διαμέρισμα του εξαδέλφου μου».

Υποστήριξε μάλιστα ότι από κανένα στοιχείο του αποδεικτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία δεν προκύπτει η σχέση του με τα κατασχεθέντα ευρήματα στο διαμέρισμα του Χατζημιχελάκη.
O Γιόσπας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ούτε γνώριζε ούτε ήρθε ποτέ σε επαφή με οτιδήποτε σχετίζεται με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο διαμέρισμα.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η απολογία της φίλης του Γιόσπα Μυρτώς Παντέλογλου. Η νεαρή κοπέλα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο εδώ και δύο χρόνια, τόνισε ότι η μόνη σχέση την οποία έχει με την υπόθεση είναι ο δεσμός της με τον Γιόσπα. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την οργάνωση και αρνούμαι τις κατηγορίες» είπε η νεαρά, προσθέτοντας ότι «τις λίγες φορές που κατέβηκα μαζί με τον Μάνο στο σπίτι του Χάρηδεν αντιλήφθηκα ποτέ κάτι το παράνομο».

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: