Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ STAGE,ΕΠΙΔΟΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ PART TIME ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΩΝ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...

ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ STAGE...


1 Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έως 30 ετών και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη και του απασχολούμενου για μία τετραετία: κατά 100% το πρώτο έτος, κατά 75% το δεύτερο, κατά 50% το τρίτο και κατά 25% το τέταρτο έτος.

Για τα άτομα με αναπηρία, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 100% επεκτείνεται για έναν ακόμα χρόνο, ενώ προϋπόθεση για την ένταξη θα αποτελεί η δέσμευση του εργοδότη να μην προβαίνει σε απολύσεις, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και για διάστημα ενός χρόνου πριν και μετά απ' αυτό.

2 Τα επιδοτούμενα προγράμματα θα χαρακτηρίζονται «επαγγελματικής κατάρτισης» νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας και θα εποπτεύονται από έναν ή περισσότερους φορείς εκπαίδευσης-απασχόλησης.

Η εξάμηνη κατάρτιση θα είναι αποκλειστικά «πρακτική», θα παρέχεται μόνο μία φορά ανά εκπαιδευόμενο και θα στοχεύει στη σύνδεση των αποφοίτων μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την ελεύθερη αγορά εργασίας και όχι με τον δημόσιο τομέα, όπως γίνεται με τα stage.

3 Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου (σήμερα ανέρχεται στο 55%) και σύνδεσή του με προγράμματα επιδοτούμενης κοινωνικής εργασίας, ουσιαστικής επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης για νέους και ηλικιωμένους ή χαμηλής εξειδίκευσης απολυμένους.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: