Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 150ΕΚ.ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ εκτινάσσεται και σε αυτή την αναμέτρηση- όπως και στις ευρωεκλογές- το κόστος των εκλογικών επιδομάτων, εντείνοντας τις φωνές διαμαρτυρίας για σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και νομάρχες της περιφέρειας, ομολογούν τον διαγκωνισμό «ημετέρων» προκειμένου να συμπεριληφθούν στην εκλογική διαδικασία και δεν αρνούνται το ρουσφετολογικό παιχνίδι που κρύβεται πίσω από τις σχετικές λίστες. Με ποσά της τάξεως των 1.000, 1.600, αλλά και 2.600 ευρώ, το επίδομα δεν ανταμείβει μόνον όσους εμπλέκονται πράγματι στη διενέργεια των εκλογών, αλλά και πολλούς άλλους που δεν συμμετέχουν ούτε ενεργά ούτε άμεσα σε αυτές. Βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας από τους αρμοδίους που να μην επιμένει στην ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος, σε νέα και σαφώς πιο σκληρή οργανωτική βάση, υπογραμμίζοντας ότι το ποσό του επιδόματος έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί από τις εθνικές εκλογές του 2007!

Νομάρχης της περιφέρειας, ο οποίος εκ του νόμου έχει δικαίωμα να ορίσει ως και 20 άτομα που θα εργαστούν για τις εκλογές- ο ανώτατος αριθμός, 230 υπάλληλοι, αφορά τη Νομαρχία Αθηνών- κάνει λόγο για «σπέκουλα» όσον αφορά το ποιος θα μπει στην εικοσάδα.
«Κάποιοι από τους υπαλλήλους ευνοούνταν παλαιότερα από το επιδοματικό καθεστώς, αλλά στην πορεία κόπηκαν. Αυτοί είναι κυρίως που πιέζουννα συμπεριληφθούν στο παιχνίδι των εκλογών, ωθώντας και εμάς να κάνουμε αλχημείες με τη λίστα» σημειώνει ο ίδιος.

Δεν έχουν περάσει εξάλλου παρά ελάχιστοι μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου, στο πλαίσιο των οποίων ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους- μεταξύ άλλων- οι γενικοί διευθυντές των νομαρχιών, αλλά και οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες των νομαρχών.
Το αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό, μάλιστα ο κ. Παπαθανασίου φερόταν ως ταύρος μαινόμενος σχετικά με το συνολικό ύψος του επιδόματος που όφειλε να καταβάλει.

Τα περιστατικά στις τοπικές κοινωνίες αγγίζουν τα όρια του τραγελαφικού, με κορυφαία αυτά των εθνικών εκλογών του 2004 στη Χίο, για τα οποία είχε παρέμβει δημοσίως η ΑΔΕΔΥ. Φωτογραφίζοντας τον δήμαρχο Καρδαμύλων κ. Ν. Μαρινάκη και τον δήμαρχο Αγ. Μηνά κ. Ι. Παντελάρα , η συνδικαλιστική οργάνωση συνέδεε το εκλογικό επίδομα με προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων.
Σε... απλά ελληνικά, τοπική εφημερίδα της Χίου εξέθετε τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος απέκλεισε συγκεκριμένους υπαλλήλους από το επίδομα επειδή δεν δέχθηκαν να «τσοντάρουν» από 30 ευρώ έκαστος για να ευνοηθεί και έτερος υπάλληλος - ευνοούμενος του δημάρχου- που δεν το δικαιούνταν.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...
ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΣΟ MΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΦΡΟΥΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: