Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ,ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ!!!

Επίσημη καταγγελία προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπέβαλαν 47 κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Παγανής Μυτιλήνης. Όπως καταγγέλλουν λίγο μετά την αναχώρηση του υφυπουργού Σπύρου Βούγια, ξυλοκοπήθηκε άγρια ένας 17χρονος συγκρατούμενός τους.

Στην καταγγελία, που υπογράφεται επώνυμα από 47 κρατουμένους του Κέντρου και συνοδεύεται από σχετική ιατρική διάγνωση, γίνεται αναφορά στον βαρύ ξυλοδαρμό 17χρονου κρατουμένου.
Όπως σημειώνουν, λίγο μετά την αναχώρηση του υφυπουργού, διατάχθηκε η απελευθέρωση κάποιων κρατουμένων. Οι διαφορετικές "ταχύτητες" στην απελευθέρωση κρατουμένων έχουν υπάρξει πολλές φορές αιτία για εξεγέρσεις στο Κέντρο Κράτησης.

Οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι σε όσους υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο επιβάλλεται κράτηση τριών μηνών και πλέον, ως "παραδειγματική τιμωρία". Αντίθετα, τονίζουν ότι όσοι δεν υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο, απελευθερώνονται σε μικρότερα χρονικά διαστήματα.

"Μετά την απελευθέρωση "νέων" σχετικά κρατουμένων, οι παλαιότεροι (που είναι και αιτούντες πολιτικού ασύλου) αντέδρασαν. Πρόσφυγες από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν -που κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα- έβαλαν φωτιά σε στρώματα μέσα στο θάλαμο. Οταν ο καπνός άρχισε να γεμίζει το χώρο, οι κρατούμενοι του διπλανού θάλαμου (οι δύο θάλαμοι «επικοινωνούν» με ένα άνοιγμα στον τοίχο) ζήτησαν να προαυλισθούν, διότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τις αναθυμιάσεις.", τονίζεται στην καταγγελία.

Όπως υποστηρίζουν: "Οι αστυνομικοί τους πλησίασαν με γκλομπ, τους απειλούσαν και έκαναν προσβλητικές χειρονομίες, όπως αναφέρεται στην καταγγελία. Οταν οι αναθυμιάσεις έγιναν ιδιαίτερα έντονες, οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του θαλάμου των «εξεγερμένων». Την άνοιξαν, όμως, τόσο, ώστε να περνά μόνο ένα άτομο τη φορά, το οποίο χτυπούσαν με γκλομπ όταν έβγαινε έξω, σύμφωνα με την καταγγελία. Στο τέλος, τέσσερις αστυνομικοί έπιασαν έναν 17χρονο και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν επί μισή ώρα. Το παιδί λυποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο".
Οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής αρχικά πιστοποίησε προφορικά ότι είχε κακώσεις, αλλά είπε ότι βεβαίωση θα δώσει μόνο στην Αστυνομία, ενώ επισημαίνουν ότι και στη διάγνωση της αστυνομίας αναφέρονται σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, την πλάτη, τη μέση και τα χέρια.

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ;;;
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΩΝ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2009

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζαχοπουλισμοί στην εκπαίδευση & ΠΑΣΟΚ (ή "Η μεζούρα στην εκπαίδευση")

Πότε η νέα Υπουργός Παιδείας θα πάρει μέτρα αντιζαχοπουλισμού στην εκπαίδευση;

Είναι ώριμη - σοφή τακτική της διοίκησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν κάποιος εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας διδασκαλίας στην τάξη, π.χ. το να παρουσιάσει κατάθλιψη κατάθλιψη μετά το θάνατο τέκνου του, και άλλες παρεμφερείς βαριές οικογενειακές κοινωνικές αναστατώσεις, να απομακρύνεται από την τάξη και να αποσπάται σε Γραφείο εκπαίδευσης (για τις ανάγκες της υπηρεσίας) ή όπου αλλού σε διοικητική θέση ώστε να μπορει να προσφέρει διοικητική υπηρεσία (χαρτομάνι). Κι όλοι βγαίνουν ωφελημένοι. Αναγκαία κατάσταση.

Δυστυχώς, επί της απελθούσας κυβέρνησης συνέβηκε κι εξακολουθεί να συμβαίνει το εξής ζαχοπουλικό φαινόμενο. Π.χ. αν πάει κάποιος σε Γραφείο Εκπαίδευσης σε δήμο κάπου στα νότια προάστια, θα το δει γεμάτο πιτσουνάκια νηπιαγωγούς ή δασκάλες, ηλικίας 23-25 χρονών, δίμετρες, σαν τα κρύα τα νερά, όλες πρωτοδιορισμένες στα χαρτιά σε δυσπρόσιτα σχολεία στα ορεινά της Εύβοιας ή σε μικρά νησάκια των Κυκλάδων. Μα καλά, μοντέλα (με μεζούρα) αποσπώνται στο Γραφείο αυτό; Και συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά φέτος! Ενώ εκπαιδευτικός της περιοχής, με βαριά κατάθλιψη-ολοφάνερη αδυναμία προσφοράς διδασκαλίας λόγω ξαφνικής απώλειας του γιού της εδώ και λίγα χρόνια, να ταλαιπωρείται σε τάξεις των 30 παιδιών! Και να ταλαιπωρούνται κι αυτά. Και το βλέπουν όλοι το πρόβλημα - αλλά αδιαφορούν. Από τη μια, δίμετρες καλλονές πρωτοδιόριστες εκπαιδευτικοί, να αποσπώνται προφανώς παράτυπα ή παράνομα από νησιά των Κυκλάδων στο Γραφείο στο Γραφείο Εκπαίδευσης κάπου στη νότια Αθήνα, να βάφουν τα νύχια τους την ώρα της υπηρεσίας ή να σερφάρουν στο ίντερνετ, προφανώς ο Προϊστάμενος (κομματόπαιδο της ΝΔ) θέλει φαίνεται περιβάλλον με μοντέλες. Κι από την άλλη η ταλαιπωρία 55χρονης εκπαιδευτικού σε τάξεις των 30 παιδιών - φυσικά και ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων τους.

Θερμή παράκληση στη νέα υπουργό. Ας επισκεφτεί ξαφνικά το Γραφείο αυτό στα νότια. Κι ας δει τοπικά την κατάσταση με τις αποσπάσεις σε αυτό. Και το κυριότερο, ας βοηθήσει την 55χρονη εκπαιδευτικο με την κατάθλιψη, με το να την αποσπάσει σε διοικητική θέση, στη θέση κάποιας από τα μοντέλα/αποσπασμένες στο Γραφείο αυτό. Και να ξεκινήσει έρευνα για την τόσο τυχαία - επιλογή/συγκέντρωση στο γραφείο αυτό 23-25χρονων δίμετρων μοντέλων εκπαιδευτικών. Ναι,
ο κλάδος των εκπαιδευτικών γυναικοκρατείται... αλλά όχι κι έτσι! Βέβαια το τι σκανταλιάρικες πιπεράτες ξεφτιλοϊστορίες κυκλοφορούν στην περιοχή αυτή για πιθανά έργα και ημέρες του Προϊστάμενου, δε λέγεται! Δεν τολμά σοβαρή εκπαιδευτικός να πλησιάσει το Γραφείο για υπηρεσιακό λόγο. Ο προϊστάμενος στέκεται στην είσοδο και τις περνά από μεζούρα με το μάτι! Κι όποια κάτσει, θα έχει την εύνοιά του. Στη μετάθεση... στην κατάληψη θέσης...


(Πολύ άντρας προέκυψε τελικά αυτό ο προϊστάμενος Κατσωνάκος. Υπάρχει κανένας πραγματικός άντρας να του κόψει τον κ...?)

Ανώνυμος είπε...

ε οχι! αδικία... επρεπε να ειναι κι ακομη ενας.

οταν θα ακουει το 1 θα βαραει αυτος. οταν ακουει το 2 ο άλλος...

ειναι ρατσιστές οι μπάτσοι. επειδη δηλαδή καποιος δεν ειναι πακιστανός δεν εχει δικαίωμα στο ξυλο;

ΞΥΛΟ ΡΕ! ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ

Ανώνυμος είπε...

απο πισω σου ηρθαν μπουλη

Ανώνυμος είπε...

10:26, έτσι έβλεπαν και οι Αμερικανοί/Αυστραλοί/Καναδοί κτλ. τους προγόνους σου όταν εκείνοι πριν από όχι τόσο πολλά χρόνια πήγαιναν γιά δουλειά στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:26

Οι πρόγονοί μου πήγαν με πρόσκληση και με επίσημα έγγραφα και όχι λαθραίοι και παράνομοι ..... Πάρτους σπίτι σου κεφάλα .

Ανώνυμος είπε...

ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:13. Οι προσκλήσεις και τα επίσημα έγγραφα που είχαν οι πρόγονοί σου, δεν άλλαζαν σε τίποτα τον τρόπο που τους έβλεπαν οι κάτοικοι της κάθε χώρας όπου πήγαιναν τότε. Γιά αυτούς, ήταν το ίδιο ανεπιθύμητοι όσο είναι τώρα γιά σένα οι ξένοι που έρχονται εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα προς τι η απάντηση σας...

Οι προγονοι μου (ασχετα που δεν πηγαν στο αμέρικα) αν θα πηγαιναν οπως και αυτοι που πηγαν θα κρατουσαν αξιοπρεπη σταση εκει.

Καταρχήν ειμαστε σε μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει τα ντόπια άτομα. ερχονται λοιπον άλλα 2-3 εκατομυρια και θελουν να βρουν δουλεια και φαγητο;

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; Μπορει να μας απαντησει ο πρεζας; να τους ταιζει το κρατος; με ποιανού λεφτά; δικά μας; αν εγω παω εξω, θα με ταίζουν; ΟΧΙ!

Πως θα ζησουν λοιπον; γιατί ερχονται; γιατί στην Ελλάδα; γιατι έχουμε το ποιο σκατά σύστημα σχετικά με τους αλλοδαπούς...

Δεν κατηγορω τους ανθρωπους αυτους. οικογενεια εχουν. θελουν να την ζησουν. αλλα να το κανουν αλλου. ΟΧΙ στην Ελλάδα γιατι δεν μπορει να δεχθει αλλους. και ΟΧΙ δεν ειμαι δεξιος, οχι δεν ειμαι καρατζαφερικος.

Μερικοι δηθεν προοδευτικοι σαν τον πρεζα εχουν κανει την Ελλάδα μπουρδέλο. Οταν ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Βούλγαρος ερθει και δεν εχει να φάει, θα μπει να κλέψει.

Υπάρχουν και Έλληνες κλεφτες. ΝΑΙ! Υπάρχουν. αλλα θελεις να δουμε στατιστικά;

Ανώνυμος είπε...

-Είμαστε μία πολυπολιτισμική σύγχρονη κοινωνία και θα πρέπει οι Υπουργίνες Παιδείας-Θρησκευμάτων και δια βίου μάθησης, να βάλουν στα σχολεία την Παλαιά Διαθήκη, το Κοράνιο και το Ταλμούδ. Αυτό είναι σωστό.-

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να είχαν άδικο όταν τον έδερναν ?
Ράπερς και ρεμπέτερς, διαβάστε να ανοίξει το μάτι σας!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ.
ΟΧΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ γινει φυσικα και ενα δημοψηφισμα αν θελουμε να διωξουμε ολους τους ηλιθιους φασιστες η τουλαχιστον να τους βαλουμε σε ιδρυματα,υποφερουν οι ανθρωποι,ειναι καθυστερημενοι δεν τους λυπαστε?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και με τους δύο.
Ανώνυμος 12:29 μμ
Ανώνυμος 1:23 μμ