Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ 18 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΥΡΩΝ ΤΡΥΠΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ...

Δεκαοκτώ διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ., που κρατούν διαθέσιμα σε ρευστό, έμειναν για μέρες με άδεια χρηματοκιβώτια ύστερα από έγγραφο που έφθασε σε αυτές τη Δευτέρα 21/9 από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου και διέταζε:

1 «Μέχρι την Παρασκευή 25/9/09 να καταθέσετε στον τραπεζικό λογαρισμό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος όλα τα διαθέσιμα χρήματα που φυλάσσετε στο χρηματοκιβώτιο της υπηρεσίας σας».
2 «Το ως άνω μέτρο κρίνεται απαραίτητο μετά από το ανωτέρω σχετικό (16-9-09 έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος) για έκτακτη απογραφή από την Τράπεζα της Ελλάδος».
3 «Επείγουσες τρέχουσες συναλλαγές για το εν λόγω διάστημα να πραγματοποιούνται μόνο με επιταγές σας».
4 «Αναλήψεις από τον λογαριασμό σας θα πραγματοποιηθούν εκ νέου μετά την παραλαβή νεώτερου σήματός μας».

Η παραπάνω εντολή έκρυβε τουλάχιστον ένα μυστικό και ένα ψέμα. Το ψέμα είναι ότι ουδέποτε υπήρξε έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος για «έκτακτη απογραφή». Αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις επίμονες διαβεβαιώσεις που παρείχε η διοίκηση της τράπεζας όταν υποβάλαμε σχετικό ερώτημα, αλλά και από πηγές της Αστυνομίας
που ρωτήσαμε στη συνέχεια.

Και το μυστικό πού είναι; Οτι προς το τέλος του καλοκαιριού διαπιστώθηκε υπεξαίρεση 200.000 ευρώ από το ταμείο περιφερειακής διεύθυνσης στη Βόρεια Ελλάδα (περιλαμβάνεται στις 18 που έλαβαν την εντολή). Η υπόθεση αυτή κρατήθηκε μυστική παρ' ότι εξελίσσεται ποινική δικογραφία αλλά και διοικητική εξέταση πειθαρχικού χαρακτήρα.

Επιπροσθέτως, σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής υπήρξαν καταγγελίες για χρησιμοποίηση χρημάτων από τα διαθέσιμα για κάλυψη προσωπικών αναγκών των υπολόγων. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν πρόκειται για ιδιαιτέρως μεγάλο ποσό και αυτό καλύφθηκε, βάσει της ευχέρειας που παρέχει το Διοικητικό Δίκαιο να αναπληρώνεται το ποσό σε 15 μέρες και να παραγράφεται το αδίκημα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό μέρος.
Τα δύο παραπάνω περιστατικά αλλά και οι κατά καιρούς καταγγελίες για ατασθαλίες σε άλλες υπηρεσίες οδήγησαν στη μεθόδευση του ελέγχου που έγινε με τον επείγοντα χαρακτήρα ώστε να μην προλάβουν να «ισοσκελιστούν» οι λαθροχειρίες. Προφανώς, ρόλο έπαιξαν και οι επερχόμενες εκλογές με τις όποιες διαφαινόμενες αλλαγές στην κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες για το αν προέκυψαν στοιχεία για άσκηση και άλλων διώξεων είναι ασαφείς και αδιευκρίνιστες. Αστυνομικές πηγές επικαλούνται το πρόωρο των διαδικασιών. Χθες, το Αρχηγείο έστειλε σήμα επιτρέποντας να ξεκινήσουν και πάλι οι συναλλαγές με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ευτυχώς, γιατί σε λίγο δεν θα μπορούσαν να επισκευάσουν αυτοκίνητα ούτε να αγοράσουν φάρμακα για τους κρατουμένους στα κρατητήρια...

ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ...ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: