Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...

Διπλή επίθεση κατά των κολεγίων πραγματοποιούν οι πανεπιστημιακοί, προσφεύγοντας στα δυο ανώτατα δικαστήρια της χώρας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΟΣΔΕΠ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Κίττας, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Ν. Σταυρακάκης, και ο πρόεδρος του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργού Εθνικής Παιδείας και ζητούν να ακυρωθούν 41 άδειες ίδρυσης κολεγίων, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές.

Από την πλευρά του, το πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον έλεγχο όσων κολεγίων διαφημίζονται ως πανεπιστήμια και υπόσχονται άμεση αναγνώριση των πτυχίων τους.
Ο σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων, εμφανίζεται και αυτός αντίθετος με τα Ιδρύματα τα οποία διαφημίζονται ως πανεπιστήμια. Παρ' όλα αυτά διαφωνεί με το απόσπασμα της μηνυτήριας αναφοράς πως ακόμα και η χρήση του όρου κολέγιο είναι παραπλανητική.
Όσον αφορά τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα δοθεί παράταση ενός χρόνου, έως τις 31 Αυγούστου του 2010, προκειμένου να χορηγηθούν οι άδειες λειτουργίας τους.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ...ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΛΥΣΗ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ;;;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ;;;
ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;;
ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΛΕΓΙΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: