Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΙΝΙΣΤΩΣΕΣ,ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα η εκλογή του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρα στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το επόμενο διάστημα θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την αντιπολιτευτική γραμμή της Συμμαχίας στη Βουλή, τη διαμόρφωση ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων αλλά και τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τη Βαλτετσίου (όπου βρίσκονται τα γραφεία της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ).

Αν και αποτελεί κοινή συνισταμένη στις εκτιμήσεις των συνιστωσών ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό με βάση τις συνθήκες εσωτερικών τριβών που είχαν προηγηθεί, τα μέτωπα εσωτερικών αντιπαραθέσεων, ιδιαίτερα για τη φυσιογνωμία και τον τρόπο λειτουργίας του συμμαχικού σχήματος, παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Ηδη, την ώρα που χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμούσε θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο «ανοίγει δρόμους για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες», η ΚΟΕ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), με ανακοίνωσή της, διεπίστωνε ότι η εκλογική εκστρατεία ήταν «άκρως αρχηγική» και ότι εκφράστηκε «το γνωστό “ΣΥΝ, πάρ΄ τα όλα”» και στα ΜΜΕ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που προέκυψε. Μάλιστα, εν όψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ καλεί όχι μόνο να αποφασιστούν οι όροι και οι κανόνες λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «να αποφασίσουμε για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενεργό-ενιαίο πολιτικό οργανισμό,με συνισταμένες δυνάμεις,με ρεύματα,με κομματικές συγκροτήσεις,που όμως θα δημιουργούν ένα πρόσωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά της η ΔΕΑ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) άθροισε τα ποσοστά του ΚΚΕ καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι υποχώρησαν σε σύγκριση με αυτά του 2007, αλλά επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι μια σημαντική πολιτική επιτυχία, γιατί το ενωτικό εγχείρημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ξεκίνησε από αφετηρία κρίσης». Η Πανελλαδική Σύσκεψη είχε οριστεί να γίνει εντός του Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία είναι ανοιχτή καθώς από τη μία όλοι βρίσκονται εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και από την άλλη η Κουμουνδούρου προγραμματίζει για τις 25 Οκτωβρίου τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Χθες, κατά την πρώτη συζήτηση της ΠΓ του ΣΥΝ, επισημάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα ασκήσει «αριστερή αντιπολίτευση στη βάση του προγράμματός του και των θέσεων που παρουσίασε προεκλογικά». Ο προβληματισμός στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας ήταν πώς θα βρεθεί τρόπος αντιπολίτευσης ώστε από τη μία να συσπειρώσει εκείνους που θα απογοητευθούν από το ΠαΣοΚ και από την άλλη «να μην ανοίγουμε δρόμο στη ΝΔ».

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΠΙ ΑΝΑΒΟΛΩΝ.
ΤΕΛΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΊΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ....ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ...

ΑΝΤΕ,ΣEIΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: