Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ...

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ..

Οι μικροπωλητές της Αθήνας αντιδρούν με το δικό τους τρόπο στις μεθοδεύσεις του Δήμου Αθηναίων, που όπως καταγγέλουν προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του «στραγγαλίζει» τον κλάδο τους με τεράστιες τιμές στις άδειες και πολύ υψηλά και παράνομα πρόστιμα.
Ετσι από το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Κοτζιά μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα διανέμονται δωρεάν στους περαστικούς χιλιάδες κουλούρια, λουκουμάδες, σταφιδόψωμα, καλαμπόκια και σουβλάκια, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες για τα προβλήματα αυτής της χαρακτηριστικής για τη φυσιογνωμία της πόλης επαγγελματικής ομάδας.

Οπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές του κλάδου, ο Δήμος Αθηναίων δεν ορίζει πλέον συγκεκριμένο ποσό για κάθε θέση πωλητή κουλουριών, αλλά τις θέτει σε πλειοδοτική διαδικασία.
Ετσι, ενώ αυτοί που διαθέτουν άδεια αδυνατούν να συμμετάσχουν, οι μεγάλες εταιρείες αν και δεν διαθέτουν άδειες με τα υψηλά ποσά που καταβάλουν, από 50.000 έως 120.000 ευρώ.
Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία έχει επιδοθεί -κατά τις ίδιες καταγγελίες- σε κυνηγητό των μικροπωλητών με υψηλά πρόστιμα, που ετησίως φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, φέρονται να στηρίζονται μόνο σε απόφαση του Δήμου και όχι σε δημοσιευμένη απόφαση του κράτους όπου να ορίζονται ρητά οι χώροι και οι χρήσεις τους, ώστε να μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τι απαγορεύεται.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: