Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ;;;ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;

Με 600.000 ευρώ επικήρυξε η ΕΛ.ΑΣ. τους «ληστές με τα μαύρα» που καταζητούνται από το 2006. Την απόφαση για την επικήρυξη των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη και του Γρηγόρη Τσιρώνη, για τους οποίους υπήρχε ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία τράπεζας, υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Κίνηση πίεσης σε ανθρώπους με άμεση εμπλοκή σε σοβαρά κακουργήματα», χαρακτήριζαν ανώτεροι αξιωματικοί την κίνηση Χρυσοχοΐδη, την οποία εντάσσουν στο πλαίσιο και των υπολοίπων πρωτοβουλιών του υπουργείου, όπως το άνοιγμα εκ νέου της υπόθεσης 17Ν. Από την Αντιτρομοκρατική ερευνάται και η σύνδεση των 3 αντιεξουσιαστών με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ύστερα από τη νέα εξέταση στοιχείων των τριών και ευρημάτων από επιθέσεις του Ε.Α. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται το χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας αλλά και η κλοπή του ατομικού οπλισμού του αστυνομικού φρουρού του πρώην προέδρου του Αρείου πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου.

Τα αδέλφια Σεϊσίδη, ο 33χρονος Σίμος και ο 28χρονος Μάριος μαζί με τον 31χρονο Γρ. Τσιρώνη και τον Γιάννη Δημητράκη, είχαν προσπαθήσει στις 16 Ιανουαρίου 2006 να ληστέψουν την Εθνική Τράπεζα στην οδό Σόλωνος. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή τους με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Δημητράκης, ο οποίος και συνελήφθη. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους ληστές με τα μαύρα τραυματίστηκε στο χέρι, αλλά τελικά κατάφερε να ξεφύγει περπατώντας από το σημείο της συμπλοκής μέχρι τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο. Κηλίδες από το αίμα του βρέθηκαν τόσο στη διαδρομή που διήνυσε αλλά και μέσα στον συρμό του Ηλεκτρικού προς τον σταθμό της Κηφισιάς, όπου και αποβιβάστηκε. Το DΝΑ δεν ταυτοποιήθηκε σε ποιον από τους τρεις ληστές ανήκε, ωστόσο από τις περιγραφές των επιβατών του Ηλεκτρικού θεωρήθηκε ως πιθανότερο ο τραυματίας να ήταν ο Μάριος Σεϊσίδης.

Δύο ληστείες σε Λαύριο και Κορωπί τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2007 κινητοποίησαν και πάλι την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια. «Η μέθοδος δράσης των ληστών στις δύο αυτές ληστείες παρέπεμπε στους ληστές με τα μαύρα. Τα πάντα ήταν όμοια. Τα ρούχα, η χρονομέτρηση, ο τρόπος διαφυγής», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού. Από την ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων για τον εντοπισμό του κρησφύγετου της συμμορίας, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο στοιχείο.

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αιφνιδίασαν τον αστυνομικό φρουρό έξω από το σπίτι του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα και του έκλεψαν τον ατομικό του οπλισμό, μεταξύ των οποίων και το υποπολυβόλο του, τύπου ΜΡ5. Στη διαφυγή τους οι τρομοκράτες άφησαν πίσω τους ένα σκούφο, στον οποίο τα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν μια τρίχα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, το DΝΑ δείχνει το ίδιο άτομο που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας. Για την επίθεση δημιουργήθηκε και σκίτσο ενός εκ των υπόπτων ύστερα από μαρτυρία αλλοδαπού που είδε άτομα που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Απριλίου 2007, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα γάζωσαν με το όπλο το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας με το όπλο- σφραγίδα της οργάνωσης, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες από την ίδια παρτίδα με εκείνες που είχαν κλαπεί από τον φρουρό του κ. Κεδίκογλου.

ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ,Ή ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΔΗΘΕΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...;;;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...ΠΑΝΤΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΉΡΥΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ;;;...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: